Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Slagveld in Dwars door Vlaanderen: Wout van Aert, Jasper Stuyven en Mads Pedersen komen zwaar ten val

 wo 27 maart 2024 15:16

Wat een drama: 4 dagen voor de Ronde van Vlaanderen zijn Wout van Aert, Jasper Stuyven en Mads Pedersen erg zwaar tegen de grond gegaan in Dwars door Vlaanderen. Van Aert brak zijn sleutelbeen, net als Stuyven. Zo lijkt de Ronde van Vlaanderen helemaal onthoofd. 

In één klap lijkt alles om zeep. Op zowat 65 kilometer van de finish in Dwars door Vlaanderen was er een massale valpartij in de afdaling richting de Kanarieberg.

 

Het is nota bene de gevaarlijke afzink die uit de Ronde van Vlaanderen is geschrapt. De snelheid was navenant, de impact van de klap uiteraard ook. 

 

Het lijstje slachtoffers was om bij te duizelen: Wout van Aert, Jasper Stuyven, Mads Pedersen en Biniam Girmay.

 

Het leek alsof Van Aert als eerste tegen de grond ging, waarna het domino-effect begon. 

 

De tenoren bleven minutenlang zitten en meteen was de ernst van de crash duidelijk.

 

Van Aert begon te huilen en bleef met een gescheurd shirt terneergeslagen op de grond. De draagbaar was een veeg teken. Hij heeft zijn sleutelbeen en enkele ribben gebroken.

 

Ook Stuyven bleef minutenlang op het asfalt zitten, greep naar zijn sleutelbeen -- dat gebroken is - en moest net als Girmay worden afgevoerd. Bij de Eritreeër zijn er geen breuken vastgesteld. 

 

Pedersen kon wel nog op zijn fiets springen, maar stapte vroegtijdig af en arriveerde met pijnlijke wonden aan zijn been aan de ploegbus.

"Het is zo oneerlijk", balen onze commentatoren

Onze commentatoren waren zwaar onder de indruk van de val. "En zeggen dat het gebeurd is in de afdaling die men uit het parcours van de Ronde van Vlaanderen heeft gehaald", zuchtten Karl Vannieuwkerke, José De Cauwer en Renaat Schotte.

 

"Dit is doffe ellende. Kijk naar de snelheid: ze kunnen geen kant op. Het zijn bittere tranen van ontgoocheling en pijn. Dit waren allemaal smaakmakers voor de Ronde. Waar gaan we naartoe?"

 

"Het is zo oneerlijk voor deze mannen tijdens de heilige week. Alle ambities mag je opbergen. Ook al heb je niets gebroken, dan nog komt het niet meer goed voor zondag."

 

"Als je valt met die snelheid, dan zijn de gevolgen enorm groot. Je kan niet weg, je neemt altijd renners mee."

 

"En dan denk je: heb ik voor deze val al die weken op een berg gezeten? Heb ik hier al die opofferingen voor gedaan, elk grammetje afgewogen? Dan is alles plots weg."

Gerelateerd: