Ga naar de inhoud

Club-fan Rik Verheye voor Conference League-match: "Thuis moet je altijd winnen tegen Molde"

 do 14 maart 2024 14:35
Club Brugge moet een 2-1-achterstand goedmaken in de terugmatch tegen Molde.

Vanavond neemt Club Brugge het op tegen Molde in de 1/8e finales van de Conference League. Volgens Club-fan en acteur Rik Verheye is het dé match van het jaar: "Het zal heel belangrijk zijn voor de teneur bij de supporters", vertelt hij.

Voor Club Brugge is 2023-2024 nog geen seizoen om over naar huis te schrijven. Het is uitgeschakeld in de beker en pas enkele speeldagen geleden was het zeker van een plek in de Champions' Play-offs. 

 

Daarom is de terugmatch tegen Molde van groot belang. Dat ziet ook Rik Verheye, trouwe supporter van Club Brugge. "Het is zeker de match van het jaar. Het zou tof zijn als er nog iets is om voor te spelen, maar toch zal het maar een doekje voor het bloeden zijn."

 

Verheye kijkt ook naar het grotere plaatje. "Ik denk dat de match ook belangrijk is voor de sfeer en de teneur bij de supporters én voor de clubkas. Zo hebben we nog een minimaal succes in dit anders muisgrijs seizoen", zegt Verheye. 

Rik Verheye.

Geen wit konijn

Door de wisselvallige resultaten wordt de positie van coach Ronny Deila alsmaar meer in vraag gesteld. Ook volgens Rik Verheye zal er een trainerswissel gebeuren, maar nog niet meteen. "Geen enkele coach wil nu instappen bij Club Brugge om derde of vierde te worden in de competitie."

 

"Ik vraag me af wat het nut zou zijn om nog van coach te wisselen, als het tegen Molde fout gaat. We moeten er nog het beste van maken. Toch denk ik niet dat we als 'wit konijn' nog iets zots kunnen doen in de Champions' Play-off."

Met een zege zou Club Brugge een heel slecht seizoen een beetje uitvegen. 

Club Brugge-supporter Rik Verheye

Over de match tegen Molde is Rik Verheye duidelijk: doorstoten is een must. "Ik zou al tevreden zijn als we nog een spannende volgende ronde krijgen. Thuis moeten we altijd winnen." Daarmee zou Club Brugge de nederlaag in Molde (2-1) al goedmaken.

 

"Ik herinner me nog de reacties van de spelers toen Molde uit de pot kwam. Beter kan je niet loten", vertelt Verheye. 

 

Verder geraken dan de kwartfinales zou het seizoen van Club Brugge kunnen redden. "Stunten kan. Zeg nooit nooit. Daarmee zou je in ieder geval een heel slecht seizoen een beetje uitvegen", besluit Verheye. 

Gerelateerd: