een Noors drama voor Vanaken en co.

Noors drama voor Club Brugge: bijzonder flauw blauw-zwart gaat in 92e minuut onderuit tegen Molde

do 7 maart 2024 20:42
CLU
3-0
MOL
  1. 16' - Verv. Eirik Haugan door Halldor Stenevik
  2. 43' - Doelpunt - Halldor Stenevik (1 - 0)
  1. 62' - Verv. Eirik Hestad door Kristian Eriksen
  2. 73' - Verv. Casper Nielsen door Andreas Skov Olsen
  3. 73' - Verv. Michal Skóras door Philip Zinckernagel
  4. 79' - Geel - Anders Hagelskjær
  5. 81' - Verv. Brandon Mechele door Joel Ordóñez
  6. 85' - Doelpunt strafschop - Maxim De Cuyper (1 - 1)
  7. 89' - Verv. Ferran Jutglà door Victor Barbera
  8. 90+2' - Doelpunt - Fredrik Gulbrandsen (2 - 1)
  9. 90+4' - Verv. Mats Møller Dæhli door Niklas Ödegard
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 07/03/24 - 18:45
43'
Halldor Stenevik
43'
1 - 0
85'
Maxim De Cuyper
1 - 1
85'
90+2'
Fredrik Gulbrandsen
90+2'
2 - 1

Oude trauma's komen weer boven. Een bijzonder flauw Club Brugge heeft opnieuw een stap achteruit gezet in Noorwegen. Tegen Molde kwam blauw-zwart net voor rust op achterstand en nadien voetbalde het veel te pover om een gelijkmaker af te dwingen. Door een strafschop van De Cuyper kwam Club onverhoopt toch nog op 1-1. Tot het in minuut 92 nog eens koud gepakt werd op de counter.  Wat nu, Ronny Deila?

Molde - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Net wanneer Club nog snuffelt aan de overwinning, dompelt Gulbrandsen blauw-zwart onder in rouw. De topschutter van Molde ontsnapt aan een zwakke Brugse verdediging en werkt ijskoud af.
  • Man van de match: Fredrik Gulbrandsen was vooraf aangeduid als belangrijke pion, en toonde helemaal op het einde waarom. Één grote kans kreeg de spits, meer had hij ook niet nodig.
  • Opvallend: Molde ligt de Belgische ploegen niet. Nog nooit slaagde een Belgische ploeg erin te gaan winnen op het veld van de Noorse club.

Club laat zich in slaap wiegen in eerste helft...

Door de bekeruitschakeling en de moeilijke periode in de competitie was de Conference League plots het hoofddoel geworden van Club Brugge.

Daarvoor moesten de mannen van Deila proberen een goede uitgangspositie te bemachtigen in Molde, de Noorse bekerwinnaar.

Club begon nog degelijk, en bijna lachte het geluk blauw-zwart toe, wanneer een voorzet van Odoi pardoes op de lat viel.

Skoras scoorde ook vanuit buitenspel en Jutglà liet een vrije kopkans onbenut.

Gaandeweg de eerste helft werd Club nonchalanter, simpele dingen liepen steeds vaker fout.

Jackers redde zijn ploeg eerst nog met een prima redding op een kopbal van Hestad, enkele minuten later moest de doelman zich alsnog omdraaien.

Hij kon onvoldoende bij een schot in de korte hoek van Stenevik. De Noor maakte zo optimaal gebruik van de vele ruimte die hij kreeg van de Club-defensie.

... en wordt niet meer wakker in de tweede

De tweede helft begon met een tactische stoelendans van Deila.

Het nieuwe systeem bracht echter geen soelaas, er kwam maar geen leven in Club Brugge. De enige die aanvallend af en toe een stuiptrekking toonde was Skoras. Zijn schot ging nipt naast.

In tegenstelling tot de eerste helft was in deze periode ook Molde niets waard. De Noren toonden aanvallend bitterweinig, maar bleven wel probleemloos overeind. Zelfs na de invalbeurten van Skov Olsen en Zinckernagel.

Het venijn zat hem echter in de staart.

Na een reeks hoekschoppen eindigde een bal in het strafschopgebied ongelukkig op de arm van een verdediger. Scheidsrechter Glova twijfelde niet en legde de bal op de stip.

Maxim De Cuyper beleefde een moeilijke avond, maar toonde zich wel zelfzeker vanop 11 meter. Club leek zo alsnog op weg naar een gelijkspel en op die manier een prima uitgangspositie voor de terugwedstrijd.

Maar die uitgangspositie gaf blauw-zwart nog uit handen toen er collectief werd beslist om niet te verdedigen op een Noorse counter. Enkel Ordonez was achterin nog aanwezig, maar hij kon niet beletten dat Gulbrandsen scoorde in de toegevoegde tijd.

Diezelfde Ordonez zag  nog een kopbal van de lijn gekeerd, zo bleef Club steken op 2-1. Een pijnlijke nederlaag van een ontstellend zwak Club, maar toch hoeft dit met het oog op de terugwedstrijd geen drama te zijn. Als blauw-zwart daar op niveau is, moet het nog steeds mogelijk zijn om dit Molde uit te schakelen.