Ga naar de inhoud
Skov Olsen is Man van de Match met 2 goals.

Club Brugge wint match van de waarheid tegen Molde en staat in kwartfinale Conference League

 do 14 maart 2024 22:53
MOL
einde
2-1
CLU
 1. 24' - Verv. Veton Berisha door Kristian Eriksen
 2. 45+1' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (1 - 0)
 1. 48' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (2 - 0)
 2. 67' - Verv. Andreas Skov Olsen door Michal Skóras
 3. 68' - Verv. Mathias Fjørtoft Løvik door Halldor Stenevik
 4. 70' - Doelpunt - Michal Skóras (3 - 0)
 5. 84' - Verv. Eirik Hestad door Gustav Nyheim
 6. 84' - Verv. Hugo Vetlesen door Casper Nielsen
 7. 84' - Verv. Ferran Jutglà door Antonio Nusa
 8. 88' - Geel - Fredrik Gulbrandsen
 9. 88' - Geel - Maxim De Cuyper
 10. 90+2' - Verv. Bjorn Meijer door Kyriani Sabbe
UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 14/03/24 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
45+1'
Andreas Skov Olsen
45+1'
Andreas Skov Olsen
1 - 0
48'
Andreas Skov Olsen
48'
Andreas Skov Olsen
2 - 0
70'
Michal Skóras
70'
Michal Skóras
3 - 0

Club Brugge heeft zijn seizoen (en trainer Ronny Deila) in leven gehouden. Blauw-zwart won tegen Molde de match die het moést winnen om een totaalcrisis te vermijden. Andreas Skov Olsen draaide met twee goals de achterstand uit de heenmatch helemaal om, Michal Skoras zorgde voor zekerheid. Club staat toch maar mooi in de kwartfinales van de Conference League.

Club Brugge - Molde in een notendop:

 • Sleutelmoment: Dankzij een verlossende treffer van Skov Olsen net voor de rust kan Club na een matige eerste helft toch met een goed gevoel de kleedkamer in en bij de start van de tweede helft slaat Skov Olsen een tweede keer toe. Club heeft de kwalificatie in handen en geeft die niet meer weg.

 • Man van de match: Als hij een topdag heeft, dan is Andreas Skov Olsen van uitzonderlijke waarde voor Club Brugge. Met twee treffers, waarvan de tweede bovendien een parel was, loodste de Deen Club Brugge naar de laatste acht van de Conference League.

 • Opvallend: Club Brugge in een Europese kwartfinale, dat was al van het seizoen 2014-2015 geleden. Club ging toen in de 1/8e finales van de Europa League voorbij Besiktas, maar sneuvelde in de kwartfinales tegen het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk, dat uiteindelijk de finale verloor van Sevilla. 

Skov Olsen loodst Club naar de kwartfinales

Match van het jaar. Een sleutelwedstrijd om het seizoen te redden. Do or die voor Ronny Deila. 

 

De aankondigingen logen er niet om, Club Brugge verscheen na de pijnlijke nederlaag in Molde onder zware druk aan de aftrap. In een halfleeg Jan Breydelstadion trouwens, met amper 13.000 verkochte tickets gaf de 12e man niet thuis.

Van een Brugse stormloop was ondanks de hoge inzet geen sprake. Club zat op de trein naar traagheid en bij Molde FK, dat vooral verdedigde en aan tijdwinst dacht, bleven ze tot hun eigen verbazing makkelijk overeind.

Pas op het halfuur kwam Club in de buurt van een treffer. Meijer schilderde de bal op het hoofd van Jutgla en die zag zijn kopbal op de paal stranden. Een kwartier later kwam ook Vetlesen op aangeven van Skov Olsen dicht bij de 1-0, maar de Noor kreeg de bal van dichtbij niet voorbij doelman Petersen.

In de extra tijd zorgde Andreas Skov Olsen toch nog voor de verlossing. De Deen zette zelf een knappe aanval op, werd in de zestien perfect aangespeeld door Meijer en werkte het ijskoud af. 

Meteen na de rust sloeg Skov Olsen opnieuw toe. Na een knappe combinatie tussen Vanaken en Jutgla krulde de Deen de 2-0 van net buiten de zestien in de verste hoek. Club zat plots helemaal op koers naar de kwartfinales.

Weerloos Molde ondergaat wet van de sterkste

Eén goal van Molde volstond om die koers weer te verstoren, maar de Noren gaven nooit de indruk dat ze er nog in geloofden. Toch was het even schrikken voor Club toen Eriksen gevaarlijk opdook bij een vrije trap van de bezoekers, maar net niet bij de bal kon.

Matchwinnaar Skov Olsen viel halfweg de tweede helft geblesseerd uit. Zijn vervanger Skoras stond amper drie minuten op het veld toen hij de kwalificatie helemaal veiligstelde. Gelanceerd door Vanaken zette hij Hagelskjær in de wind en met zijn linker nam hij ook Petersen te grazen. 3-0 en over & out voor Molde.

Bijna scoorde Club zelfs nog een vierde keer, maar Thiago kon de twijfels niet van zich afschudden. In plaats van de vrijstaande Nusa of Vanaken de 4-0 aan te bieden, knalde Braziliaanse spits over.

Niet dat het nog wat uitmaakte, Club zit met een overtuigende 3-0-overwinning bij de laatste acht in de Conference League.

Gerelateerd:

Skov Olsen: "Voelde meteen dat het een mooie goal kon worden"

 • Bjorn Meijer (Club Brugge): "Dit is een verdiende kwalificatie, we hebben de hele wedstrijd de bovenhand gehad. Er stond druk op, maar we hebben het goed gedaan. Bij de 1-0 was het een goede aanval en schoot Skov Olsen hem goed binnen. Het was wel fijn dat die goal net voor de rust viel. Deze kwalificatie was nodig. Molde is een goede ploeg, maar wij horen daarvan te winnen en de volgende ronde te halen. Dit geeft een boost. Nu een haalbare tegenstander of een grote affiche? Beide, een grote affiche is ook haalbaar."

 • Andreas Skov Olsen (Club Brugge): "Ik moet mijn tweede doelpunt nog eens bekijken, maar toen ik de bal raakte, voelde ik meteen dat het een mooie goal kon worden. We hebben het heel goed gedaan, we hebben Molde voortdurend onder bedwang gehouden. Zij hebben niks gecreëerd, terwijl wij zelfs 5 of 6 keer hadden kunnen scoren. Ik ben blij met mijn statistieken, ik probeer in elke competitie mijn best te doen. Het is altijd mooi om in Europa te scoren. Mijn blessure? Ik weet nog niet hoe ernstig het is, dat gaan we morgen moeten bekijken. Hopelijk valt het mee. Ik was gefocust op vandaag, dus ik heb nog niet gedacht aan onze mogelijke volgende tegenstander. We zullen het morgen wel zien bij de loting."

 • Hans Vanaken (Club Brugge): "Ik ben heel tevreden. Wij moesten alleen maar zorgen voor kwalificatie. Dat is gelukt en de manier waarop was ook goed. We hebben hen vanaf het begin vastgezet en waren dominant. Dat leverde niet veel grote kansen op, behalve die kopbal op de paal. We scoorden op de juiste momenten en dat is in Europa belangrijk om kwalificatie af te dwingen. Dat hebben we vandaag perfect gedaan. Het was ook goed dat we nog dat derde doelpunt gingen zoeken, daarna was het helemaal gedaan. Dit moet ons vertrouwen geven naar de volgende weken toe. We weten dat het beter kan en daar wordt aan gewerkt. Bij de loting wil ik liefst een haalbare kaart, het doel is om zover mogelijk te raken."

Reacties na de match:

Fase per fase

90+5'

Einde

Club doet wat het moet doen in de match van de waarheid. Met een duidelijke 3-0-overwinning stoot het overtuigend door naar de kwartfinales van de Conference League. Skov Olsen was met een goal net voor en net na de rust de bepalende speler, Skoras zette de kers op de taart.

90+5' tweede helft
90+2'

Meijer wordt naar de kant gehaald bij Club. Sabbe mag nog twee van de vier extra minuten meespelen.

90+2'
wissel
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'

Geel voor De Cuyper

Nu heeft ook Club plots een gele kaart te pakken. De Cuyper maakt een onnodige overtreding en betaalt daar een prijs voor.

88'
Club Brugge
88'

Geel voor Gulbrandsen

De eerste gele kaart en dat helemaal op het einde. Het is Gulbrandsen die bestraft wordt voor een overtreding op Skoras.

87'

Thiago kan 2 ploegmaats bedienen, maar mikt zelf over

86'

Thiago laat 4-0 liggen

Thiago kan de twijfels ook vanavond niet van zich afschudden. Hij krijgt een schietkans in de zestien, maar kan zijn schot niet kadreren. Breed leggen naar Nusa of Vanaken was een betere optie geweest.

85'

Vetlesen amuseert zich te pletter, al gaat zijn goal niet door

84'
84'
84'
83'

Dubbele wissel

Dubbele wissel bij Club Brugge. Vetlesen en Jutgla worden naar de kant gehaald voor Nusa en Nielsen.

83'

Vanaken waagt zijn kans met een schot van net buiten de zestien. Zijn schot mist venijn, Petersen heeft er geen problemen mee.

77'

Molde mag het nog eens proberen op een hoekschop. Mignolet kan de bal niet klemmen, maar krijgt terecht een fout van Hagelskjær mee. Club heeft zijn zaakjes onder controle.