Ga naar de inhoud

90 minutes voorspelt "cruciaal eerste kwartier" tegen Molde: "Om stadion helemaal mee te krijgen"

 do 14 maart 2024 08:30
Club Brugge zal meteen op de afspraak moeten zijn tegen Molde.
Club Brugge zal meteen op de afspraak moeten zijn tegen Molde.

Een zege tegen OHL creëerde wat ademruimte, maar vanavond is het alweer van moeten voor Club Brugge. Tegen Molde heeft het een scheve situatie recht te zetten en dat doen de mannen van Deila volgens het 90 minutes-panel maar best vanaf minuut 1. "Het stadion moet nog eens ouderwets achter de ploeg."

"Als Club Brugge speelt zoals tegen OHL, heeft het tegen Molde een probleem."

 

Filip Joos snijdt het thema "Europees voetbal" met duidelijke taal aan in de nieuwste podcastaflevering van 90 minutes. Blauw-zwart mocht afgelopen weekend dan wel 3 punten bijschrijven, erg sprankelend was het nog steeds niet.

 

"En toch verwacht ik nu echt een reactie", blikt de analist vooruit op de clash met Molde. Daarin hebben de Bruggelingen hoe dan ook wat goed te maken. In Noorwegen ging Club in het absolute slot nog kopje-onder na naïef verdedigen.

 

Ook om de achterban wat te bedaren, is een zege broodnodig. "Het was opvallend hoe snel en hoe hard de Club-fans begonnen te fluiten", zag Joris Brys in de partij tegen OHL. Hun geduld raakt dus stilaan op.

 

"Net daarom wordt het eerste kwartier tegen die Noren echt heel belangrijk", weet Joos. "Ze moeten dat stadion nog eens ouderwets achter de ploeg krijgen."

Als het een beetje zou draaien, staat deze ploeg helemaal bovenaan.

Filip Joos

Dat het Jan Breydelstadion kan kolken, staat vast. "Maar daarvoor moeten ze wel spelen zoals tegen Besiktas", grijpt Joos naar een voorbeeld. 

 

"Of zoals tegen Union in de eerste wedstrijd voor de Beker", pikt Sam Kerkhofs in. "Dat zijn referentiematchen en dan is het publiek direct weer mee."

 

En het panel gelooft ook daadwerkelijk in zo'n prestatie. "Als het een beetje zou draaien, staat deze ploeg helemaal bovenaan", toont Joos zich overtuigd van de individuele kwaliteiten in het team.

Tegen Besiktas liep het wel vlot voor Club Brugge.

Maar het draait voorlopig niet en dus blijven ook de resultaten uit. "Al zorgt dat voor een vertekend beeld van Club", vertelt Daan Heymans.

 

"Als die 2 onterecht afgekeurde goals van tegen Mechelen en afgelopen weekend hadden meegeteld, had Club nu de meeste goals gemaakt in onze competitie. En na Antwerp hebben ze ook nog eens de beste verdediging."


Dan toch maar rekening houden met een absolute knalprestatie van blauw-zwart vanavond? Wellicht hebben we al een sterk vermoeden na het cruciale openingskwartier.

90 minutes
Wie alleen iets van voetbal kent, kent niets van voetbal. Gilles De Coster, Filip Joos en Sam Kerkhofs bespreken de voetbalactualiteit.
66 afleveringen
Gerelateerd: