Experimentele Red Panthers en Red Lions beginnen Hockey Pro League met valse noot tegen Argentinië

do 15 februari 2024 06:25

Met een experimenteel elftal hebben de Belgische hockeymannen in Argentinië hun eerste wedstrijd in de Pro League verloren. Het werd 4-1. Ook de nationale hockeyvrouwen traden aan met een piepjong elftal tegen de Argentijnen. De Red Panthers kregen een droge 5-0 om de oren.

De Red Lions waren zonder heel wat vaste waarden afgereisd naar Argentinië voor hun openingswedstrijd in de Hockey Pro League. De Belgen hadden het bijgevolg niet onder de markt tegen de Argentijnen, de nummer 7 van de wereld.

Aan het einde van een gelijklopend eerste kwart openden de Argentijnen de score: een backhandschot van Nicolas Keenan ging tussen de benen van Simon Vandenbroucke. Na de rust verdubbelde Maico Casella de voorsprong in een derde kwart dat volledig door de Argentijnen werd gedomineerd.

Vroeg in het laatste kwart tekende Thibeau Stockbroekx voor de aansluitingstreffer. Maar vrijwel meteen volgde weer een Argentijns doelpunt van Nicolas della Torre bij een strafcorner. Tot slot zette Keenan (59') de eindstand van 4-1 op het scorebord.

"We hadden het lastig op sommige momenten", zei de jonge kapitein met dienst Arno Van Dessel. "De doelpunten die we incasseerden, kwamen voort uit kleine fouten van onze kant die meteen worden afgestraft op dit niveau." Donderdagavond is Duitsland de volgende tegenstander.

Stevige nederlaag voor Panthers

De Belgische hockeyvrouwen hebben net als hun mannelijke collega's woensdagavond hun eerste wedstrijd in de Hockey Pro League verloren. Argentinië, 's werelds nummer twee, won met stevige 5-0-cijfers van de Red Panthers.

Net zoals de Lions, die hun wedstrijd tegen Argentinië drie uur eerder met 4-1 verloren, kwamen de Panthers met een jonge ploeg aan de bak. Twaalf van de hockeyvrouwen speelden hun eerste interland.

De Argentijnse vrouwen domineerden de hele wedstrijd. De doelpunten kwamen van Victoria Manuele, Celina di Santo, Agustina Albertarrio, Agustina Gorzelany en Eugenia Trinchinetti.  Donderdag spelen de Panthers tegen Duitsland.