Ga naar de inhoud

Indoor Red Panthers sluiten EK zaalhockey af op de zesde plaats

 zo 11 februari 2024 13:14
De Indoor Red Panthers hebben wel hun ticket voor het WK beet.

De Indoor Red Panthers zijn op het EK zaalhockey gestrand op de zesde plek. Vandaag speelden de Belgen nog een laatste klassementsmatch tegen Tsjechië, maar die ging verloren met 1-2. De Panthers zijn wel geplaatst voor het WK in 2025.

De Indoor Red Panthers trokken met bescheiden ambities naar het EK zaalhockey in Berlijn. De vrouwen hoopten vooral hun plek op de wereldranglijst vast te houden. Daarnaast wilden de Panthers ook een ticket voor het WK in 2025 veiligstellen.

 

In poule A moest het Belgische team het opnemen tegen onder meer Duitsland en Spanje. De Panthers eindigden in die groep van 5 op een vierde plek. 

 

Vandaag speelden de vrouwen nog een laatste wedstrijd om hun uiteindelijke plek te kennen. Tegen Tsjechië - voor plekken 5 en 6 - werd met 1-2 verloren. Ronquetti scoorde nog wel de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker viel niet meer.

 

Met de 6e plek zijn de Panthers wel in hun opzet geslaagd. De 7e plaats op de wereldranglijst werd behouden en het ticket voor het WK 2025 is binnen.