Ga naar de inhoud

Pidcock zelf verrast over niveau: "Dit is een mooie start, ik kan niet klagen"

 zo 17 december 2023 16:42
Tom Pidcock stond twee keer op het podium dit weekend.

In zijn eerste veldritweekend meteen 2e in Herentals en 1e in Namen. Tom Pidcock kon niet klagen over zijn rentree in de cross. "En dat na één crosstraining. Ik ben zelf verrast", zei de Brit.

Door een gebrek aan UCI-punten moest hij achteraan beginnen. Net toen hij de aansluiting had gemaakt, trapte hij zijn ketting eraf. En op weg naar de zege reed hij nog lek.

 

Maar het kon Tom Pidcock niet van de overwinning houden op de Citadel van Namen. "Het was niet eenvoudig, maar hier kan ik gelukkig mee zijn", zei hij.

 

"Ik wist van mijn vorige deelname dat je niet te diep mag gaan in het begin, anders maak je fouten op het einde en kan je 30 seconden verliezen. Ik bleef dus wachten en wachten en dan ging ik ervoor."

 

"Toen ik mijn ketting eraf reed en ik toch terug kon komen, dacht ik: ik heb een kans. Maar het was niet eenvoudig."

Het was niet eenvoudig, maar hier kan ik gelukkig mee zijn.

Tom Pidcock

Twee keer op het podium, waarvan één keer op het hoogste schavotje, in zijn eerste veldritweekend. Niet slecht. 

 

"Ik kan niet klagen, dit is een mooie start", beaamde de Brit van Ineos Grenadiers.

 

Zeker als je kijkt naar zijn voorbereiding. "Ik heb één crosstraining en de veldrit in Herentals in de benen. Ik ben zelf verrast."

 

"Gisteren was mijn techniek al redelijk goed. Ik had wel wat op mijn mountainbike gereden tijdens mijn zondagsritjes, maar niet veel op mijn crossfiets. Maar mijn basisconditie is vrij goed."

 

Ondanks zijn sterke start overweegt Pidcock niet om nog enkele veldritten aan zijn korte programma toe te voegen. "Nee, ik ga niets veranderen. Ik wil een goede kerstperiode rijden en dan neem ik wat rust voor mijn hoogtestage."

Gerelateerd: