Ga naar de inhoud

Pidcock rijdt 10 veldritten dit seizoen: start in Herentals, (nog) geen WK

 vr 29 december 2023 16:53
Tom Pidcock.

Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) heeft zijn programma voor het veldritseizoen bekendgemaakt. De voormalige wereldkampioen duikt op 16 december een eerste keer het veld in in Herentals, nadien volgen nog 9 crossen.

Tom Pidcock wil Wout van Aert en Mathieu van der Poel nog niet tegen het lijf lopen in zijn eerste veldrit van het seizoen. Hij opent in het weekend van 16 december met de X2O-cross in Herentals en de Wereldbeker in Namen.

 

Met twee crossen in de benen is de ex-wereldkampioen wel klaar voor een duel tussen de Grote Drie. In Antwerpen en Gavere staan Pidcock, Van Aert en Van der Poel tegenover elkaar.

 

Zo volgen er 4 duels, want ook in Hulst en Koksijde staan ze alle drie aan de start. In Diegem en Zonhoven moet Pidcock alleen met Van der Poel proberen af te rekenen.

 

Het WK staat net als bij Wout van Aert nog niet op het programma voor Pidcock. Of hij alsnog naar Tabor afzakt op 4 februari, is nog onduidelijk. De Brit sluit voorlopig op 21 januari zijn maand in het veld af met de Wereldbeker in Benidorm.

veldritkalender Tom Pidcock 2023-2024
datum wedstrijd live te volgen bij Sporza
zaterdag 16 december X²O-trofee Herentals livestream
zondag 17 december Wereldbeker Namen samenvatting
zaterdag 23 december Wereldbeker Antwerpen livestream
dinsdag 26 december Wereldbeker Gavere livestream
donderdag 28 december Superprestige Diegem livestream
zaterdag 30 december Wereldbeker Hulst (Ned) livestream
donderdag 4 januari X²O-trofee Koksijde livestream
zaterdag 6 januari Gullegem  -
zondag 7 januari Wereldbeker Zonhoven samenvatting
zondag 21 januari Wereldbeker Benidorm (Spa) samenvatting
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: