Ga naar de inhoud

Julian Alaphilippe rijdt na 10 jaar nog eens de Tour Down Under

 di 5 december 2023 08:02
" "
Julian Alaphilippe begint straks aan zijn 11e seizoen bij het team van Patrick Lefevere.

Tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe gooit zijn seizoensbegin over een andere boeg. Voor het eerst in 10 jaar trekt hij nog eens naar Australië: de Franse kopman van Soudal-Quick Step bevestigde zijn deelname aan de 25e editie van de Tour Down Under (16-21 januari).

Alaphilippe maakte begin 2014 zijn debuut in de WorldTour in de Tour Down Under, dat was toen trouwens zijn allereerste koers als renner van het team van Patrick Lefevere. Straks begint de 31-jarige aan zijn 11e seizoen bij Quick Step.

Na zijn wereldtitels van 2020 en 2021 begon hij het daaropvolgende seizoen half februari telkens in de Tour de la Provence in eigen land. In 2023 reed hij eind januari enkele koersen in Spanje.

Sinds zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik in april 2022 is Alaphilippe op zoek naar de beste versie van zichzelf.

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alaphilippe kijkt uit naar slotweekend met Willunga Hill en Mount Lofty

De Tour Down Under is nog nooit door een Fransman gewonnen. Alaphilippe geldt alvast als een stevige favoriet op het golvend terrein rond de zuidelijke stad Adelaide.
  
"De wegen gaan goed op en af en er zijn ook zware beklimmingen doorheen de verschillende ritten, maar ik ben vooral opgewonden om weer kennis te maken met Willunga Hill en voor een eerste kennismaking met Mount Lofty", stelt Alaphilippe.

"Die twee beklimmingen bieden een mooie opportuniteit voor ons team."

 

Koersdirecteur Stuart O'Grady kijkt hard uit naar de komst van Alaphilippe: "Ik verwacht dat hij het heel goed zal doen in het zwaarste slotweekend in de geschiedenis van de Tour Down Under." Op 20 en 21 januari komt de rittenkoers aan op de Willunga Hill en de Mount Lofty.

"Hij is een ware kampioen van onze sport en een geboren entertainer."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.