Ga naar de inhoud

Soudal-Quick Step vindt rechterhand voor Patrick Lefevere in Jurgen Foré, wiens vader de Ronde en Roubaix won

 do 23 november 2023 11:09
Jurgen Foré versterkt het management van Soudal-Quick Step.
Jurgen Foré versterkt het management van Soudal-Quick Step.

Vanaf 1 januari krijgt Patrick Lefevere bij Soudal-Quick Step ondersteuning van Jurgen Foré (53). De zoon van oud-renner Noël Foré zal de rol van COO (Chief Operating Office) vervullen. "Hij heeft een indrukwekkend cv", klinkt het.

Patrick Lefevere houdt Soudal - Quick Step als CEO al jarenlang draaiende: hij regelt de transfers, haalt het sponsorgeld op en bestendigt het voorbestaan van het team.

Maar Lefevere wordt een jaartje ouder (in januari wordt hij 69) en krijgt vanaf volgend seizoen ondersteuning van Jurgen Foré. Foré zal de rol van COO vervullen in het management.

 

Concreet: Foré zal Lefevere assisteren bij het algemeen management, het bepalen van het operationeel budget en het zoeken naar voldoende sponsorgeld en andere inkomstenbronnen.

 

Ook op sportief vlak zal Foré betrokken zijn bij de wedstrijdkalender, de rennersprogramma's en de transferpolitiek.

Jurgen zal helpen om ons team nog succesvoller te maken.

Patrick Lefevere over Jurgen Foré

"Ik ben enorm blij dat Jurgen aan boord komt van Soudal-Quick Step. Hij is een man met een indrukwekkend cv", duidt Patrick Lefevere zijn nieuwe rechterhand.

 

Foré verdiende zijn strepen bij Deloitte en kreeg de wielermicrobe te pakken van zijn vader Nöel Foré, een gevierd renner net voor de periode van Eddy Merckx.

 

Vader Foré (overleden in 1994) won onder meer de Ronde van Vlaanderen (1963), Parijs-Roubaix (1959) en Gent-Wevelgem (1958).

 

"Jurgen zal bij ons zijn liefde voor de koers combineren met zijn zakelijk en uitvoerend inzicht. Hij zal ons team helpen om nog succesvoller te worden, zowel als organisatie en als bedrijf. Maar ook op sportief vlak."

Patrick Lefevere wordt begin januari 69.
Patrick Lefevere wordt begin januari 69.

Bijna baas van Lotto-ploeg

Jurgen Foré was zelf ook renner tot zijn 23e en won in zijn jeugd de hoog aangeschreven Keizer der Juniores.

 

"Maar daarna koos ik voor een professionele carrière in consulting (bij Deloitte)", legt Foré uit.

 

Foré oefende zijn wielerpassie wel uit in de rol van regulator in koersen van Flanders Classics (zoals de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem). Vanop de motor moest hij dan het verkeer regelen van motards in de koers.

 

6 jaar geleden wou Foré definitief de stap wagen naar de wielerwereld. Hij dong toen mee naar de functie van manager bij de Lotto-ploeg, maakte indruk in de selectieronde, maar moest het hoofd buigen voor Paul De Geyter (die een jaar later al moest vertrekken).

Ik ben blij dat ik nu mijn liefde voor wielrennen kan combineren met mijn professionele ervaring.

Jurgen Foré, de nieuwe COO van Soudal-Quick Step
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.