Ga naar de inhoud

Duitsland blijft ook onder Nagelsmann in zelfde bedje ziek en verliest van Turkije

 za 18 november 2023 23:35
Duitsland slaagt er maar niet in de twijfels te verjagen.

Het lukt Duitsland maar niet om vertrouwen op te doen richting het EK in eigen land komende zomer. In een oefenwedstrijd in Berlijn werd verloren van Turkije, het is de eerste nederlaag onder bondscoach Julian Nagelsmann.

Duitsland nam in september afscheid van Hansi Flick na een reeks dramatische oefenwedstrijden. Na het ontslag leek de kentering even ingezet met overwinningen tegen Frankrijk en de VS. Een nieuwe oefenwedstrijd tegen Turkije heeft dat broze vertrouwen echter weer helemaal weggenomen.

 

De Turken zijn de laatste maanden in erg sterke doen en kwalificeerden zich eenvoudig voor het aankomende EK. Ze kwamen dan ook niet naar Duitsland om zich te laten doen.

 

Het was echter Duitsland dat op voorsprong kwam toen Kai Havertz, aanvallende middenvelder die door Nagelsmann op linksachter werd gezet, al na 5 minuten scoorde.

 

Turkije ging voor rust echter op en over de radeloze Duitsers dankzij doelpunten van Kadioglu en Yildiz.

 

Na de pauze bracht Niclas Füllkrug de hoop terug voor de thuisploeg, maar na een handsbal van Havertz in het strafschopgebied trapte Yusuf Sari vanop de stip de 2-3-eindstand op het bord.

 

Kopzorgen dus voor Julian Nagelsmann en Duitsland, dat na enkele dramatische toernooien op rij niet opnieuw een slecht figuur wil slaan voor eigen volk deze zomer.