Ga naar de inhoud

"Hij is weer de Messi van YouTube": waarom Lionel Messi en Miami een droomhuwelijk vormen

 do 21 september 2023 15:53
Lionel Messi

Miami heeft er al een tijdje een nieuwe attractie bij. Lionel Messi heeft eigenhandig de aandacht voor voetbal in Florida en de VS de hoogte ingejaagd. Maar ook Messi zelf kent een heropleving in Miami. Brecht Dejaegere en Hernan Losada leggen in Sporza Daily uit waarom het een droomhuwelijk is.

Brecht Dejaegere ziet een "Messi-effect" bij Miami

Weken aan een stuk is Miami al in de ban van Lionel Messi. De Argentijnse superster ruilde Europa in voor de MLS en voor beiden is het een 'match made in heaven'. Sporza Daily vroeg twee "Belgen" in de MLS naar hun kijk op de zaak.

 

"Hij is enorm aan het genieten hier", zegt Brecht Dejaegere, die afgelopen zomer verhuisde van Toulouse naar Charlotte. "Je ziet dat hij de spelvreugde - die hij in Frankrijk een beetje verloren had - teruggevonden heeft."

 

En Messi heeft van Inter Miami, dat laatste stond in de Eastern Conference voor de Argentijn kwam, een andere ploeg gemaakt. "Alle spelers van Miami spelen nu beter. Ze spelen met veel meer zelfvertrouwen."

 

"Als plots de beste speler aller tijden jouw ploegmaat is, dan wil je je ook bewijzen ten opzichte van hem. Plots kunnen zij ook weer veel beter voetballen. Dat is het Messi-effect."

Op dit moment is het te makkelijk voor Messi, het niveau in de VS is lager dan hij gewoon is. Een 'walk in the park' zouden ze hier zeggen.

Brecht Dejaegere

Messi is in zijn eerste 11 wedstrijden voor Inter Miami goed voor 11 goals en 5 assists. En in wedstrijden waarin Messi meespeelde, is Miami nog ongeslagen. "Het lijkt wel alsof zijn niveau veel te hoog is voor deze competitie", zegt Hernan Losada, huidig coach van Montréal.


Dat beaamt Dejaegere. "Op dit moment is het te makkelijk voor hem, het niveau in de VS is lager dan hij gewoon is. Een 'walk in the park' zouden ze hier zeggen."

 

In Parijs wandelde hij in het Prinsenpark. "Hij wandelt nog altijd, maar hij doet meer verdedigende acties. Als Messi-fan vind ik dat super, want ik kon me ook ergeren aan dat sloffen op het veld", geeft Dejaegere toe.

"Messi heeft gekozen voor een ander type leven"

Lionel Messi heeft jarenlang met torenhoge druk op zijn schouders gespeeld bij Barcelona, Argentinië en PSG. "Met Inter Miami heeft hij gekozen voor een ander type leven", benadrukt Losada. "Hij heeft bijvoorbeeld meer tijd voor zijn familie."

 

"Messi heeft ook altijd gezegd dat hij fan is van de Verenigde Staten en Miami. Spaans is quasi de eerste taal in Miami en het is qua vluchturen en tijdsverschil ook veel dichter bij Argentinië. Er zijn meerdere redenen waarom hij voor Miami heeft gekozen."

 

Miami is een Spaanstalig voetbalparadijs voor de oudere Messi, beter lijkt hij niet te kunnen zitten. "Je ziet Messi openbloeien", vindt Dejaegere. "Hij krijgt hier veel appreciatie van iedereen."

 

"Het grootste verschil met de Messi van in Frankrijk is dat hij veel meer plezier heeft in wat hij doet. De Messi in Miami is weer de Messi van de filmpjes op YouTube en van in zijn beste periode van Barcelona."

Gerelateerd: