Ga naar de inhoud

Cynthia Bolingo wil schitteren op Diamond League-finale in Eugene, maar botst op visumweigering

 wo 13 september 2023 16:40

Drie Belgen nemen komend weekend deel aan de grote seizoensfinale van het atletiekseizoen, de finale van de Diamond League in Eugene. Cynthia Bolingo wil nog een keer schitteren op de loopnummers, al wordt het nog spannend of ze naar de Verenigde Staten kan afreizen door visumperikelen. Ben Broeders en Thomas Carmoy hopen zo hoog mogelijk te vliegen.

De top acht atleten - of top twaalf, afhankelijk van de discipline - die de meeste punten sprokkelden doorheen het Diamond League-seizoen, mogen deelnemen aan de grote finale in Eugene.

 

Ben Broeders en Thomas Carmoy sprokkelden puntjes doorheen het seizoen, terwijl Cynthia Bolingo haar ticket naar de finale vooral te danken heeft aan haar klinkende zege tijdens de Memorial Van Damme van vorige vrijdag.

 

Na afloop van de Memorial vertelde ze dat ze rust nodig had en haar seizoen zou stopzetten, maar ondertussen heeft ze zich dus bedacht en wil ze zich nog een keer tonen.

 

Tenminste, als ze op tijd een geldig visum heeft. Haar huidige visum werd geweigerd. De Belgische heeft een noodprocedure aangevraagd om alsnog naar Eugene te kunnen.

 

Het hoogspringen met Carmoy staat zaterdag op het menu, de 400 meter met Bolingo - als ze toch mag afreizen naar de VS - en het polsstokspringen met Broeders volgen zondag.   

 

Volgend jaar is Brussel gastheer voor de finale van de Diamond League op 13 en 14 september 2024.

Gerelateerd: