Ga naar de inhoud

Nieuwe piste Koning Boudewijnstadion ingehuldigd: "Dit moet voor spektakel en toptijden zorgen"

 di 5 september 2023 18:22
De piste werd plechtig geopend.

Vrijdag staat met de Memorial van Damme de hoogmis van het Belgische atletiekseizoen op het programma. En die zal plaatshebben in het vernieuwde Koning Boudewijnstadion, waar deze middag de nieuwe piste werd ingehuldigd.

“Er ligt een nieuwe piste, het gras is groen, de lucht is blauw en de stoeltjes zijn vernieuwd. Het stadion ziet er fantastisch uit, vind ik zelf.”

 

Meetingdirecteur Kim Gevaert heeft pretlichtjes in haar ogen wanneer ze het Koning Boudewijnstadion binnenstapt. Alles is klaar voor de Memorial Van Damme van vrijdag.

 

“Dit gaat echt een nieuwe boost geven! Het is een ware facelift voor het stadion, het oogt allemaal veel mooier, maar het is toch vooral de volledig vernieuwde Mondo-piste die voor het nodige spektakel en toptijden moet zorgen."

 

Daar gaat het over voor de atleten en de atletiekliefhebbers: prestaties! "Het was van levensbelang om de piste te vernieuwen”, aldus Gevaert. "Een Mondo-piste heeft een levensduur van een tiental jaar en daar zaten we al jaren over."

 

"Om een atletiekmeeting van dit niveau te kunnen houden, moesten we echt wel investeren in nieuw materiaal en we zijn de stad ontzettend dankbaar dat ze deze inspanning gedaan hebben.”

Dromen van een wereldrecord op de 200 meter

Uiteraard hopen ze bij de Memorial zoals elk jaar op records, een wereldrecord als het even kan, en dit jaar misschien iets meer dan andere jaren. 

 

Kim Gevaert was erbij op het WK in Boedapest, waar de Jamaicaanse Shericka Jackson 21"41 liep op de 200 meter, op 7 honderdsten van het mythische wereldrecord van Florence Griffith Joyner.

 

“Ik dacht meteen: goh, die komt naar Brussel! Met onze nieuwe, snelle piste kan dat wel spannend worden.” Gevaert hoopt alvast dat ze goed uitgerust is. "Ze zal alvast Jamaicaans weer hebben op vrijdag, dus dat zal haar wel helpen."

 

Ook voor de meeting zelf is zo’n record uiteraard de perfecte reclame. "Atleten weten waar een goeie piste is, waar een snelle piste is, waar de wind meezit… Dat draagt bij aan de reputatie van de meeting en zo willen meer topatleten naar Brussel komen."

Gerelateerd: