Ga naar de inhoud

Belgian Lion Hans Vanwijn gaat aan de slag bij Gravelines-Dunkerque

 vr 7 juli 2023 14:58
Hans Vanwijn gaat bij zijn derde Franse ploeg aan de slag.

Belgian Lion Hans Vanwijn (28) is het nog niet beu in de Franse competitie. BCM Gravelines-Dunkerque wordt de derde club in Frankrijk voor de Limburger.

Vanwijn speelde eerder in het seizoen 2020-2021 voor Dijon. Nadien ging hij in Spanje aan de slag bij Zaragoza. Bij Nanterre mocht hij afgelopen seizoen na veel blessureleed vertrekken.

 

Bij zijn nieuwe club Gravelines-Dunkerque was in het verleden Serge Crevecoeur hoofdcoach. Ook de Belgen Mathias Desaever, Khalid Boukichou en Quentin Serron stonden er onder contract.

 

Vanwijn - Speler van het Jaar in België in 2019 en 2020 - vindt er zijn coach van bij Dijon, de Fransman Laurent Legname, terug.

 

"Ik ben heel blij om bij deze club te komen", zei Vanwijn bij zijn voorstelling. "De coach kent me goed en geeft me veel vertrouwen. Na een seizoen waarin ik bijna nooit honderd procent was, is dit een geweldige kans om mijn ware niveau te vinden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.