Ga naar de inhoud

Champions League-winnaar Bonn legt zijn lot in handen van Belgische coach Roel Moors

 ma 26 juni 2023 17:04
Roel Moors
Roel Moors ruilt Göttingen voor Bonn.

Roel Moors blijft gestaag timmeren aan zijn buitenlandse carrière en zet na 3 seizoenen in Duitsland opnieuw een mooie stap hogerop: de 44-jarige Belgische coach wordt vanaf volgend seizoen de coach van Champions League-winnaar Bonn.

Enkele weken geleden raakte al bekend dat Roel Moors na 3 seizoenen afscheid zou nemen van Göttingen, na Bamberg de 2e Duitse club waar de voormalige coach van de Antwerp Giants aan de slag was.

 

Vandaag weten we waar de toekomst van Moors ligt. De 44-jarige Belg heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij de Duitse topclub Bonn.

 

Bonn heeft net een topseizoen achter de rug, waarin het net naast zijn allereerste Duitse titel greep, maar wel de Champions League won. Een topclub dus, niet alleen in Duitsland, maar ook op Europees vlak.

 

"Onze eerste taak is nu om samen met onze technische staf een competitief team samen te stellen waarin onze gepassioneerde fans zich kunnen identificeren”, zei Roel Moors.

Lionel Bosco als rechterhand

Moors krijgt in Bonn de moeilijke opdracht om in de voetsporen te treden van succescoach Tuomas IIsalo. De Fin stond 105 wedstrijden aan het roer bij Bonn en verloor slechts 20 keer.


Iisalo werd in 2 seizoenen bij Bonn telkens verkozen tot Coach van het Jaar in Duitsland, een eer die hem dit jaar ook te beurt viel in de Champions League. De Fin kiest nu zelf voor een nieuwe uitdaging.


Net als bij zijn vorige club Göttingen rekent Roel Moors ook in Bonn op een Belgische assistent. Voormalig Belgian Lion Lionel Bosco, dit seizoen ontslagen bij Luik, wordt de rechterhand van Moors.

 

"Toen Roel Moors mij vroeg, hoefde ik niet lang na te denken", zei Bosco. "Bonn is een Europees topteam met een geweldige basketbalcultuur.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: