Ga naar de inhoud

Fenomenale Emma Meesseman verbluft met allereerste triple-double ooit op een EK

 do 22 juni 2023 17:21
Emma Meesseman
Meesseman schittert met sensationele statistieken: 15 punten, 13 rebounds, 10 assists en 5 steals.

Onder leiding van de fenomenale Emma Meesseman hebben de Belgian Cats de Servische vrouwen overtroffen in de kwartfinale van het EK. Meesseman leverde een ongekende prestatie met een triple-double, de allereerste ooit in de geschiedenis van het EK bij de vrouwen.

Een "triple-double" is een term die wordt gebruikt als een speler in drie verschillende statistische categorieën (meestal punten, rebounds en assists) dubbele cijfers behaalt tijdens een enkele wedstrijd.

15 punten, 13 rebounds en 10 assists. Een ware demonstratie.

 

Emma Meesseman toonde opnieuw waarom ze de gedoodverfde favoriet is in de strijd om de titel van MVP tijdens de kwartfinale tegen Servië. Naast haar indrukwekkende triple-double wist ze ook nog eens 5 steals te verzamelen. Een buitengewone prestatie.

Nog nooit eerder vertoond

Op het einde van de wedstrijd kwam Meesseman nog onverwacht van de bank en al snel werd duidelijk waarom. Ze had slechts één assist nodig om haar triple-double compleet te maken.

 

Hoewel ze altijd het teambelang voorop stelt en niet veel waarde hecht aan statistieken kreeg ze van coach Méziane de kans om haar plaats in de geschiedenisboeken te veroveren.

Ik hoop dat deze prestatie ons zal stimuleren om nog meer geschiedenis te schrijven.

Emma Meesseman

Na een assist aan Billie Massey mocht Meesseman met een triple-double op zak onder luid applaus weer naar de bank. Tekenend is dat dit pas de allereerste triple-double is in de geschiedenis van het EK.

 

Met een stralende glimlach kon Emma Meesseman na de wedstrijd vol trots en voldoening terugblikken op de buitengewone prestatie van haar en het team:

 

"Ik wist het niet, het was de coach die het me zei. Ik wilde niet per se terug op het veld komen, want dat vond ik niet nodig. Maar de ploeg was echt aan het pushen en als ik dan achteraf zie hoe die triple-double voor zoveel extra sfeer zorgt, dan is dat wel fantastisch."

 

"Ik hoop dat deze prestatie ons zal stimuleren om nog meer geschiedenis te schrijven."


(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cats domineren met beslissende passes

Voor de match tegen Servië werd zware tegenstand verwacht, maar Meesseman en co waren simpelweg een klasse apart. Servië kwam nooit in zijn spel dankzij de uitstekende verdediging en nog betere aanval van de Belgen.

 

Met snelle passes en onzelfzuchtig basketbal speelden de Belgische vrouwen hun tegenstander helemaal zoek. Het bij momenten fantastische teamwork was eerder dit toernooi tegen Israël al goed voor een record. 

 

Met opnieuw een verbluffend aantal van 35 beslissende passes hebben de Cats niet alleen het tweede hoogste aantal assists in een enkele wedstrijd op het EK bereikt, maar hebben ze ook hun eigen prestatie uit 2021 tegen Slovenië geëvenaard.

 

Zo hebben de Belgian Cats elk plekje op het podium van het klassement - collectieve aantal beslissende passes in een enkele wedstrijd - veroverd. Werkelijk indrukwekkend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: