Ga naar de inhoud

Officieel: Lionel Messi verlaat "Europese schijnwerpers" en kiest voor Inter Miami

Lionel Messi geeft zijn goedkeuring voor een transfer naar Miami.

Lionel Messi (35) breit een vervolg aan zijn carrière in de Verenigde Staten. De wereldkampioen maakt officieel een einde aan de geruchtenmolen en tekent bij Inter Miami. Dat kondigde hij aan bij Spaanse kranten Mundo Deportivo en Sport. De club van David Beckham haalde het in de strijd tegen FC Barcelona en ploegen in Saudi-Arabië.

De toekomst van Lionel Messi ligt vast. Hij keert niet terug naar het oude nest, maar kiest voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière over de oceaan.

 

"Ik wilde heel graag, ik was erg opgewonden om terug te kunnen keren", vertelt Messi over zijn keuze in de Spaanse kranten. "Maar na wat ik heb meegemaakt, de exit twee jaar geleden, wilde ik niet weer in dezelfde situatie zitten."

 

Niet langer afwachten wat Barça kon betekenen? Neen, dat wilde de Argentijnse superster niet meer. "Ik nam mijn toekomst zelf in handen", zegt hij. 

 

"Ik heb gehoord dat ze spelers moesten verkopen of spelerssalarissen moesten verlagen voor mijn komst. Daar wilde ik niet verantwoordelijk voor zijn."

Dat hij niet wilde terugkeren, ontkracht hij met klem: "Ik ben al beschuldigd van veel dingen die niet klopten in mijn carrière. Dat was ik een beetje moe. Ik wilde het niet weer meemaken bij Barcelona."

Ik wil Europa verlaten, uit de schijnwerpers stappen en meer aan mijn familie denken.

Lionel Messi

Miami it is. Het beloofde project van David Beckham, die de wereldkampioen maar wat graag ziet komen.

 

"Ik heb de beslissing genomen om naar Miami te gaan. Volledig rond is de deal nog niet, maar ik wil verder bouwen aan de weg die ik ben ingeslagen."

 

Opvallend: Messi denkt vooral aan de rust voor zijn familie bij de overstap. "Ik wil Europa verlaten, uit de schijnwerpers stappen en meer aan mijn familie denken", deelt hij.

"Voor mijn gezin waren de afgelopen twee jaar in Parijs erg moeilijk. Eerlijk gezegd heb ik er weinig van kunnen genieten. Zelfs al had ik sportief het hoogtepunt van mijn carrière beleefd op het WK... Die situatie wil ik zeker vermijden in de toekomst."

 

En dus moet het vakantiehuis in Florida voor kalmte zorgen bij familie Messi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.