Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Van Bommel glundert na bekerstatement: "De dubbel pakken? We gaan even rustig blijven, he"

 do 12 januari 2023 08:29
Mark van Bommel
Mark van Bommel geniet, maar wil niet met een roze bril naar de toekomst kijken.

De Antwerpse hoop bruist weer als nooit tevoren. Na een prestigieuze bekerzege op het veld van de competitieleider is de crisis bij The Great Old lang verleden tijd. Al wil een opgetogen Mark van Bommel het liefst met de voetjes op de grond blijven: "We streden hard en hadden ook het geluk aan onze zijde."

"Twee weken geleden kreeg ik nog de vraag hoe ik deze crisis zou overwinnen, nu kunnen we plots weer kampioen worden", glundert Mark van Bommel na de klinkende zege. "We moeten even rustig aan doen, he."

 

Neen, van de dubbel durft de Nederlandse keuzeheer (nog) niet dromen, ook al overklaste zijn team de competitieleider. Daar is hij een te grote realist voor.

 

"De 1-0 had evengoed aan Genkse kant kunnen vallen. Je moet in zo'n wedstrijd hard strijden en het geluk aan je zijde hebben. We scoren op het juiste moment, wat het verschil maakte tussen gelijkwaardige teams." 

Heerlijk om te zien dat je in elke actie met een bepaald idee speelt.

Mark van Bommel

Toch wil Van Bommel zijn trots niet verbergen voor de buitenwereld. 

 

"We hebben vandaag toch controle kunnen houden en mooi en agressief voetbal gespeeld. Dat vind ik heerlijk om te zien: dat je in elke actie met een bepaald idee speelt."

 

Dat Stengs draafde als een jong veulen op het Genkse gras, deed de Nederlander heel veel plezier. "Ik wist dat Stengs uit de voeten kon als aanvallende middenvelder, maar dat hij zo goed was...", lacht hij. 

 

"Op zijn positie moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Met Vermeeren heeft hij daar een ideale partner voor."

Gerelateerd: