50'
Michel Ange Balikwisha
0 - 3
50'

De topper in de kwartfinales van de Beker van België is uitgedraaid op een klinkende zege voor Antwerp. Stamnummer 1 scoorde 3 keer op het terrein van de competitieleider. Een statement met het oog op bekerwinst.

Genk - Antwerp in een notendop:

Sleutelmoment: Na 3 minuten knalde Janssen Antwerp op voorsprong na een verschroeiende start. Daarmee zette hij zijn ploeggenoten in een zetel. De bezoekers konden prikken wanneer ze wilden en deden dat ook vlak voor én na rust.

Man van de Match: Heel wat Antwerpse uitblinkers vandaag, van de doelman tot de spits. Op het middenveld bepaalde Stengs het tempo met georkestreerde passing, die minstens een muziekprijs verdient in een klinkende zege.

Statistiek: De bekerpandoering betekent het einde van een ongeslagen reeks in eigen huis voor Genk. De 12e thuiswedstrijd dit seizoen bleek de match te veel.

Antwerp wast varkentje met koude douches

De beker is de competitie niet. Dat heeft Genk vanavond aan den lijve ondervonden.

Al na drie minuten keek de leider in de vaderlandse competitie tegen een achterstand aan. Zelf scoren lukte niet, aan de overkant schoot Vincent Janssen wel met scherp. Met een hoge knal bood de Nederlander zijn team een comfortabele zetel aan.

Antwerp trok de kaart van de controle, Genk die van het overwicht. Al leverde dat laatste de thuisploeg weinig grote kansen op. Een keer moest doelman Butez zijn innerlijke kat loslaten bij een heet standje na een hoekschop.

Met de rust in zicht besloten de bezoekers hun zetel te verlaten om Genk wat prikjes uit te delen.

Een echte spitsengoal van gelegenheidsstarter De Laet betekende een nieuwe koude douche voor zijn tegenstander.

Wanneer Balikwisha kort na rust de eindstand op het bord timmerde, ging ook het laatste sprankeltje Genkse hoop in rook op.

Antwerp katapulteert zich met een klinkende overwinning naar de halve finales, waar Mark van Bommel en co zullen aantreden als favoriet op eindwinst.

De Laet: "Vechten nu harder voor elkaar"

De Laet (Antwerp): "Op de eerste drie minuten na, hebben we de snelle jongens van Genk stil gehouden. We toonden dat we er stonden en kwamen er voetballend goed uit. Na een moeilijke periode zijn we naar onszelf gaan kijken en harder beginnen vechten voor elkaar, dat zie je nu."

Vandevoordt (Genk): "Antwerp was agressiever, dat maakte verschil. Een snelle achterstand maakte de wedstrijd voor ons een pak moeilijker. We kwamen te slap voor de dag. Het is jammer om uit de beker te liggen, maar de volgende match komt er alweer snel aan."

Stengs (Antwerp): "Arthur en ik als sleutels van Antwerp-succes? Ik denk dat het aan meer ligt dan dat. Al verloopt de wisselwerking tussen ons erg goed. Er zit meer voetbal in onze ploeg en kunnen het nu iedereen lastig maken."