Antwerp kegelt Racing Genk uit de beker met een uitstekende overwinning

 1. 43' - Doelpunt - Ritchie De Laet (0 - 2)
 2. 40' - Geel - Daniel Muñoz
 3. 4' - Doelpunt - Vincent Janssen (0 - 1)
 1. 87' - Verv. Ritchie De Laet door Viktor Fischer
 2. 80' - Geel - Calvin Stengs
 3. 78' - Verv. Bryan Heynen door Aziz Ouattara Mohammed
 4. 76' - Verv. Arbnor Muja door Bruny Nsimba
 5. 76' - Verv. Vincent Janssen door Michael Frey
 6. 76' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Christopher Scott
 7. 70' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Jelle Bataille
 8. 68' - Verv. Paul Onuachu door Mbwana Samatta
 9. 62' - Geel - Joseph Paintsil
 10. 58' - Verv. Daniel Muñoz door Ángelo Preciado
 11. 58' - Verv. Mike Trésor door Yira Sor
 12. 57' - Verv. Bilal El Khannous door Nicolas Castro
 13. 50' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (0 - 3)
4'goalVincent Janssen0 - 1
43'goalRitchie De Laet0 - 2

De topper in de kwartfinales van de Beker van België is uitgedraaid op een klinkende zege voor Antwerp. Stamnummer 1 scoorde 3 keer op het terrein van de competitieleider. Een statement met het oog op bekerwinst.

Genk - Antwerp in een notendop:

Sleutelmoment: Na 3 minuten knalde Janssen Antwerp op voorsprong na een verschroeiende start. Daarmee zette hij zijn ploeggenoten in een zetel. De bezoekers konden prikken wanneer ze wilden en deden dat ook vlak voor én na rust.


Man van de Match: Heel wat Antwerpse uitblinkers vandaag, van de doelman tot de spits. Op het middenveld bepaalde Stengs het tempo met georkestreerde passing, die minstens een muziekprijs verdient in een klinkende zege.


Statistiek: De bekerpandoering betekent het einde van een ongeslagen reeks in eigen huis voor Genk. De 12e thuiswedstrijd dit seizoen bleek de match te veel.

Antwerp wast varkentje met koude douches

De beker is de competitie niet. Dat heeft Genk vanavond aan den lijve ondervonden.


Al na drie minuten keek de leider in de vaderlandse competitie tegen een achterstand aan. Zelf scoren lukte niet, aan de overkant schoot Vincent Janssen wel met scherp. Met een hoge knal bood de Nederlander zijn team een comfortabele zetel aan.


Antwerp trok de kaart van de controle, Genk die van het overwicht. Al leverde dat laatste de thuisploeg weinig grote kansen op. Een keer moest doelman Butez zijn innerlijke kat loslaten bij een heet standje na een hoekschop.

Met de rust in zicht besloten de bezoekers hun zetel te verlaten om Genk wat prikjes uit te delen. 

 

Een echte spitsengoal van gelegenheidsstarter De Laet betekende een nieuwe koude douche voor zijn tegenstander.

 

Wanneer Balikwisha kort na rust de eindstand op het bord timmerde, ging ook het laatste sprankeltje Genkse hoop in rook op.


Antwerp katapulteert zich met een klinkende overwinning naar de halve finales, waar Mark van Bommel en co zullen aantreden als favoriet op eindwinst.

De Laet: "Vechten nu harder voor elkaar"

De Laet (Antwerp): "Op de eerste drie minuten na, hebben we de snelle jongens van Genk stil gehouden. We toonden dat we er stonden en kwamen er voetballend goed uit. Na een moeilijke periode zijn we naar onszelf gaan kijken en harder beginnen vechten voor elkaar, dat zie je nu."

 

Vandevoordt (Genk): "Antwerp was agressiever, dat maakte verschil. Een snelle achterstand maakte de wedstrijd voor ons een pak moeilijker. We kwamen te slap voor de dag. Het is jammer om uit de beker te liggen, maar de volgende match komt er alweer snel aan."

 

Stengs (Antwerp): "Arthur en ik als sleutels van Antwerp-succes? Ik denk dat het aan meer ligt dan dat. Al verloopt de wisselwerking tussen ons erg goed. Er zit meer voetbal in onze ploeg en kunnen het nu iedereen lastig maken."

Reacties na Genk-Antwerp in de beker:

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 36. Antwerp overklast Genk: 0-3. Een vroege goal en doelpunten vlak voor en na de rust: het succesrecept van Antwerp om de competitieleider te kloppen. Janssen zette zijn ploeg in een zetel, De Laet bracht The Great Old naar een wolk. Wanneer Balikwisha de 0-3 op het bord timmerde, voelden de Genkenaren dat aan als een nekschot. Antwerp katapulteert zichzelf naar een favorietenrol voor bekerwinst. .
 2. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 89. 3 minuten extra. Nog 3 minuten en het Genkse bekerverhaal 2022-2023 zit erop. .
 4. Vandevoordt 2-0 Frey. Een knappe aanval van Antwerp. Stengs vindt zijn maatje Vermeeren, die meteen Frey bedient voor doel. Die botst twee keer op Vandevoordt. . tweede helft, minuut 88.
 5. tweede helft, minuut 87. Castro wil nog wat maken van zijn invalbeurt en draait goed weg bij zijn mannetje. Hij windt zijn linkerbeen op om een kanonskogel te lossen, maar die mist richting.  Helaas voor de ballenjongens zit er niemand meer in de tribune achter Butez om de bal terug te gooien. .
 6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Antwerp, Viktor Fischer erin, Ritchie De Laet eruit
 7. tweede helft, minuut 86. Dit is in een goed seizoen een prestatie om heel erg snel te vergeten voor Genk. Peter Vandenbempt.
 8. tweede helft, minuut 82. Het Genkse publiek verlaat de zitjes. Morgen gaat de wekker vroeg genoeg om naar het werk te trekken. De halve finale in de beker zal niet voor dit jaar zijn. .
 9. Gele kaart voor Calvin Stengs van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 80
 10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KRC Genk, Aziz Ouattara Mohammed erin, Bryan Heynen eruit
 11. tweede helft, minuut 76. Ook kapitein Bryan Heynen mag gaan rusten in een wedstrijd die helemaal doodbloedt na de 0-3. .
 12. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Antwerp, Bruny Nsimba erin, Arbnor Muja eruit
 13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Antwerp, Michael Frey erin, Vincent Janssen eruit
 14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Antwerp, Christopher Scott erin, Jurgen Ekkelenkamp eruit
 15. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Antwerp, Jelle Bataille erin, Michel Ange Balikwisha eruit
 16. tweede helft, minuut 68. Wissels aan beide kanten. Genkse topschutter Onuachu mag naar de kant, net als doelpuntenmaker Balikwisha. Samatta en Bataille zijn hun vervangers. .
 17. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KRC Genk, Mbwana Samatta erin, Paul Onuachu eruit
 18. Vandevoordt plukt. Avila zet Janssen op weg op de linkerflank. De aanvaller zoekt een ploeggenoot voor doel. Vandevoordt komt goed tussen. . tweede helft, minuut 65.
 19. tweede helft, minuut 64. Stengs knalt maar nipt over.

  Stengs knalt maar nipt over

 20. tweede helft, minuut 64. Het offensieve gewoel van Antwerp gaat weer liggen. Een tweede rustmoment in de wedstrijd is het gevolg. Vindt ook Genk het welletjes? .