Ga naar de inhoud

Na amper 2 weken is Vormer al publiekslieveling bij Essevee: "Zijn nederigheid is ongelooflijk"

 do 12 januari 2023 06:35
Ruud Vormer lacht zijn tanden bloot: hij zit goed in zijn vel bij Essevee.
Ruud Vormer is snel geïntegreerd bij Zulte Waregem.

Ruud! Ruud! Ruud! Bij Zulte Waregem zijn ze na twee wedstrijden al helemaal in de ban van hun nieuwe middenvelder, Ruud Vormer. De Nederlander was in de Croky Cup opnieuw van goudwaarde met zijn eerste doelpunt. "Vormer zal nog een vitale rol spelen in onze tweede seizoenshelft. Dat heeft hij nu al bewezen", sprak Mbaye Leye vol lof over zijn kersverse transfer.

Zulte Waregem heeft nog geen seconde spijt gehad van de transfer van Ruud Vormer. 


In zijn eerste twee wedstrijden was de middenvelder telkens van levensbelang voor zijn nieuwe club. "Het is ongelooflijk hoe nederig Ruud (Vormer) in onze club binnengewandeld is", vertelde trainer Mbaye Leye na de overwinning tegen STVV in de Croky Cup (2-0).


"Een voorbeeld? Hij liet Rommens - die tot vorig jaar nog in tweede klasse speelde - de vrije trap nemen, terwijl hij zelf ook gewoon voor eigen succes had kunnen gaan. Welke Gouden Schoen doet zoiets?"

Ik ben weer voetballer. Eindelijk.

Ruud Vormer, Zulte Waregem

In een mum van tijd ontpopte Vormer zich zo ook tot de chouchou van de supporters. Nog voor de wedstrijd begonnen was, werd elk doelpunt van Vormer in de opwarming al met extra decibels onthaald.

 

En na amper een kwartier spelen, flikte de Nederlander het weer. Voor de tweede week op rij forceerde hij een strafschop. Zinho Gano miste die elfmeter initieel nog, maar toen Zulte Waregem in de tweede helft een herkansing vanaf de stip kreeg, waren de fans alvast duidelijk.

 

"Ruud, Ruud, Ruud ...", weerklonk het aan de Gaverbeek.


"Het was een mooi moment van de fans. Ik ben blij dat ik mijn verantwoordelijkheid weer heb genomen En natuurlijk dat de bal lekker tegen het net vloog", knipoogde de middenvelder in de mixed zone.

Dat hij ook nog eens een staande ovatie kreeg bij zijn wissel, deed hem alvast als vanouds glunderen.

 

Zeven maanden stond hij langs de kant bij Club Brugge, maar over enkele weken zal Vormer opnieuw in een halve finale acteren. "Ik ben weer voetballer. Eindelijk", klonk hij opgelucht.

 

Toch was de Nederlander na de wedstrijd ook vooral bekommerd om het lot van zijn nieuwe ploeg in 1A. "Vanavond was mooi, maar we moeten nu meteen naar de competitie kijken. De degradatie moet vermeden worden. Dat is prioritair", klonk het strijdvaardig.

 

De Nederlander is net om die reden naar Waregem gehaald. "Hij zal met zijn ervaring een vitale rol spelen in onze tweede seizoenshelft. Dat heeft hij nu al bewezen", vertelde Leye na de match.

 

Een rol die Vormer zichzelf alvast goed toegeëigend heeft. "Ik probeer zoveel mogelijk van mijn ervaring te delen met de mannen hier. Iedereen pikt dat ook op. Er heerst nu een goede sfeer, die moeten en zullen we doortrekken naar de komende weken."

Gerelateerd: