Premier League klassement

City-ster Phil Foden is Speler van het Jaar volgens Engelse schrijvende pers

 vr 3 mei 2024 11:40
Phil Foden.

Phil Foden, de 23-jarige Engelsman van Manchester City, is de Speler van het Jaar in de Premier League. Of toch volgens de Football Writers' Association (FWA ), ofwel de Engelse schrijvende pers. Foden kreeg 42 procent van de stemmen en haalde het zo voor Declan Rice (Arsenal) en Rodri (Manchester City).

De trofee die jaarlijks uitgereikt wordt door de Football Writers' Association (FWA) is een prestgieuze prijs in Engeland. Bijna 900 journalisten mogen stemmen en zij kozen dus massaal voor Foden Phil.

 

Foden heeft er tot nu toe een uitstekend seizoen opzitten met 24 goals en 10 assists bij Manchester City. "Dit is een grote eer", reageerde de Engelsman. "Ik had het natuurlijk niet zonder de rest van de ploeg en Pep Guardiola kunnen doen."

 

Declan Rice werd 2e, Rodri 3e. Nog in de top zes: Martin Odegaard, Ollie Watkins en Cole Palmer.

 

Foden is al de derde City-speler die de prijs krijgt in de voorbije 4 jaar. Vorig jaar won Erling Haaland, en in 2021 werd het Ruben Dias.

 

Manchester City viel ook bij de vrouwen in de prijzen. Daar was de trofee voor Bunny Shaw. Ze haalde het nipt voor Lauren James (Chelsea). 

 

Shaw is de topschutter in de Premier League, maar zal dit seizoen wel niet meer op het veld staan. Ze brak afgelopen week haar voet. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.