Ga naar de inhoud

Veldman staat voor grote vuurdoop bij Anderlecht: "Filosofie sluit nauwer aan bij Kompany dan Mazzu"

Robin Veldman maakte een ontspannen en enthousiaste indruk op zijn eerste persbabbel.

In de aanloop naar de Conference League-match tegen FCSB heeft interim-coach Robin Veldman voor het eerst gesproken met de pers. "Met voetbal willen we weer een glimlach op het gezicht van de spelers zien", vertelde de Nederlander op zijn eerste persbabbel.

"Willen spelers in hun kwaliteiten krijgen"

Veel tijd om de match tegen FCSB voor te bereiden na het ontslag van Felice Mazzu, is er niet. Toch denkt Robin Veldman dat we donderdagavond al nieuwe accenten kunnen zien bij Anderlecht.

 

"Ik hoop dat we wel verrassend kunnen zijn voor de tegenstander, dat we iets kunnen laten zien wat zij niet hebben kunnen analyseren. Ik heb wel andere focuspunten en enkele details waarmee ik anders wil omgaan. Daar gaan jullie wel veranderingen in zien", vertelde een opvallend ontspannen Robin Veldman.

 

De Nederlander wil vooral weer plezier in de groep brengen. "Met voetbal willen we weer een glimlach op het gezicht van de spelers zien. En met die glimlach kunnen we groeien. We zijn er al 48 uur non-stop mee bezig om ervoor te zorgen dat we morgen goed voorbereid zijn."

Met voetbal willen we weer een glimlach op het gezicht van de spelers zien. En met die glimlach kunnen we groeien.

Robin Veldman

Onder Mazzu was er veel te doen om het systeem met 3 centrale verdedigers. Wordt dat anders onder Veldman? "Onder Kompany zakte Cullen ook soms laag in", nuanceert de Nederlander de kritiek.

 

"Wij willen vanuit onze formatie onze spelers in hun kwaliteiten krijgen en zorgen voor goeie connecties. Als we daarin slagen, kunnen we ook tot resultaten komen. We willen gewoontes die we hebben, overbrengen op de spelers. Daar steken we heel veel tijd in."

 

"Of ik druk voel? Dat nog niet. Ik voel vooral veel vertrouwen. Het voordeel van het tijdelijke karakter is dat het ons ook de tijd geeft om te kijken hoe dit samenvalt en of mijn manier van werken goed valt bij de selectie, waardoor en resultaten en enthousiasme komen."

"Het gaat nu niet om mij, maar om Anderlecht"

Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute beklemtoonde eerder deze week dat Robin Veldman maar een tussenpaus is. Bij paars-wit wordt de Nederlander hoog ingeschat en ze willen hem niet verbranden. Maar wat als Veldman de boel aan de praat krijgt?

 

"Dan volgt er een ander gesprek", zegt hij zelf. "Lukt het niet, dan hebben we met elkaar uitgesproken om ons weer te verbinden aan het project, om dat te laten groeien."

 

"Ik heb zeker de ambitie om ooit hoofdcoach te zijn, maar we moeten goed kijken naar de club. Daarin is Robin Veldman niet belangrijk. Het is de club die belangrijk is. Als ik daarin kan helpen en belangrijk kan zijn, dan wil ik dat doen."

Ik heb zeker de ambitie om ooit hoofdcoach te zijn, maar we moeten goed kijken naar de club. Daarin is Robin Veldman niet belangrijk.

Robin Veldman

In de luwte heeft Veldman het voorbije 1,5 jaar uitstekend werk geleverd bij de beloften van Anderlecht. "Ik genoot enorm van die rol. Als ik dat morgen opnieuw moet gaan doen, dan is dat met net zoveel plezier. Het gaat nu niet om mij, maar om Anderlecht", benadrukt de Nederlander nog eens.

 

"Als ik degene ben die het kan rechttrekken, is dat heel mooi. Ben ik dat niet, dan zal ik de club blijven steunen in de plannen en mijn mening geven zoals een echte Hollander (lacht)."

 

"Als we op een enthousiaste manier kunnen spelen zoals ik dat voor ogen heb, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we de komende weken zullen stijgen in het klassement. Op basis van onze kwaliteiten staan we veel te laag. Maar ik zal er al mijn tijd en energie insteken om er iets moois van te maken."