3
0
2
8

BEKIJK: Misnoegde Anderlecht-fans leggen wedstrijd tegen Standard definitief stil met vuurwerk

zo 23 oktober 2022 19:55
De Luikse brandweer stopt de vuurpijlen in een emmer met zand.

Dieper kan Anderlecht niet meer zakken. Op het uur moest de wedstrijd tegen Standard een eerste keer stilgelegd worden nadat fans van paars-wit vuurwerk en stoeltjes op het veld hadden gegooid. Philip Zinckernagel had een minuut eerder voor de sportieve doodsteek gezorgd door de 3-1 te scoren. Na een kwartier pauze kon de partij hervat worden, maar een paar minuten later moest ref Bram Van Driessche de match definitief stopzetten. Anderlecht wacht een forfaitnederlaag.

Beelden van de incidenten:

Trop is te veel

Trop is te veel voor de fans van Anderlecht. Nadat ze in Zulte Waregem al flink hun ongenoegen lieten blijken, gingen ze in de topper tegen Standard nog een stapje verder.

Aanleiding was een zoveelste inzinking van hun ploeg. Ondanks een snelle voorsprong zakte paars-wit weer als een pudding in elkaar. Na goals van Raskin, Fossey en Zinckernagel keek de recordkampioen plots tegen een 3-1-achterstand aan.

Als reactie gooiden supporters van Anderlecht vuurwerk op het veld. Scheidsrechter Bram Van Driessche kon niet anders dan de partij stilleggen. Na een kwartier pauze kon er weer hervat worden, maar enkele minuten later misdroegen de fans van paars-wit zich opnieuw.

Van Driessche floot de partij definitief af, Anderlecht wacht een forfaitnederlaag.

Het zijn taferelen die doen terugdenken aan 2019, toen een partij tussen Standard en Anderlecht definitief stopgezet moest worden na vuurwerk uit het bezoekersvak. De thuisploeg kreeg toen een forfaitzege toegewezen.