Ga naar de inhoud

Nog geen beslissing over Felice Mazzu, Anderlecht laat er een nachtje overgaan

Felice Mazzu moet zich zorgen maken na de 3-1 op Standard.

Na de dramatisch verlopen Standard-Anderlecht (stilgelegd bij 3-1) houdt iedereen bij Anderlecht de lippen stijf op elkaar. De hamvraag is wat er met Felice Mazzu zal gebeuren. Daar zal de paars-witte bestuurstop zich de komende uren over buigen.

Na de incidenten met de vuurpijlen en de beslissing van ref Van Driessche om de match definitief te staken, wilde niemand van Anderlecht bij de pers een woordje kwijt. Niet trainer Felice Mazzu, niet de spelers en niet het bestuur of de sportieve bazen van de club.

 

In de coulissen werd gefluisterd dat er een uur na de wedstrijd een communiqué zou worden verspreid, maar zo ver kwam het niet. 

 

Hoe Anderlecht op deze nieuwe crisissituatie en de positie van Felice Mazzu zal reageren, weten we dus vandaag pas. De bestuurstop beraadt zich over de prangende situatie.

 

In Neerpede bleef het gisteravond, tegen alle verwachtingen in, rustig. Aan het oefencentrum van Anderlecht was een indrukwekkende politiemacht opgetrommeld. Het waterkanon stond klaar om mogelijk gewelddadig protest van boze Anderlecht-fans in de kiem te smoren. Maar er is niets gebeurd. 

De spelersbus van Anderlecht kon door de rellen na de match pas iets na 22.30 uur vanuit Luik vertrekken. De bus zette echter geen koers richting Neerpede, maar naar een hotel, waar de spelers voor hun veiligheid naartoe zijn gebracht.

De politie bewaakt het oefencentrum in Neerpede: