Ga naar de inhoud

Van Alaska tot in Californië: Vlaamse handbiker breekt wereldrecord van 5421 kilometer

Michiel Desmet heeft een fenomenale prestatie geleverd op drie wielen.

Negen jaar na een noodlottig ongeval heeft Michiel Desmet een huzarenstukje neergezet. De Vlaming, verlamd tot aan zijn middel, legde in Amerika 5421 kilometer af op een handbike, een verbetering van het Guinness World Record. "Ik hoop dat dit anderen kan inspireren", schreef Desmet na zijn onwaarschijnlijke prestatie, die 4 maanden duurde.

In 2013 sloeg het noodlot toe voor Michiel Desmet. Bij een zwaar ongeval in Thailand verloor hij zijn vriendin en raakte hij zelf verlamd.

 

Maar onze landgenoot vocht terug en ging op zoek naar uitdagingen. Zo besloot hij een handbiketocht te ondernemen van Alaska tot in Mexico: 6500 kilometer.

 

Vier maanden later schreef de handbiker - ondertussen in Californië - trots op zijn sociale media dat hij het wereldrecord gebroken heeft.

 

Desmet heeft nu officieel 5421 kilometer afgelegd. Daarmee verbetert hij het oude record van een Brit, die het 2 jaar geleden had verbroken. 

 

"Ik hoop dat het mensen (met en zonder beperking) mag inspireren om hun grenzen te verleggen en groot te dromen", vertelt Desmet op zijn sociale media. 

 

Het nieuwe wereldrecord is nog geen eindpunt voor Desmet, die zoals gepland tot in Mexico wil doorgaan. Als dat lukt, brengt hij het nieuwe record op zo'n 6500 kilometer, een afstand die lang op de tabellen zal staan.

Bekijk hier het moment dat hij het record breekt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Officieel in het Guinness Book of Records:

Begin van zijn uitdaging:

Op de grens van Alaska en Canada:

1600 kilometer afgelegd, nog 3800 kilometer te gaan:

Van de Alaska Highway tot British Columbia:

Volg Michiel op weg naar zijn doel van 6500 kilometer.