Ga naar de inhoud

Jonge wielerfanaat zamelt met eigen "Ronde van Vlaanderen" enorm bedrag in voor Kom op tegen Kanker

Thijs Mertens zamelde al meer dan 6000 euro in voor KOTK.

De ene Ronde van Vlaanderen is de andere niet. Thijs Mertens reed een rondje van 1000 (!) km over de Vlaamse grenzen. Dat deed de jonge renner in slechts 36 uur. De reden: geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker. "Omdat we de opa van mijn vriendin eraan verloren enkele maanden geleden."

En of een hoger doel motiverend werkt.

 

Thijs Mertens toonde met trots op zijn Strava hoe hij een heroïsche fietstocht rond Vlaanderen had afgewerkt. Daar had de jonge student een goede reden voor: geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker.

 

Op de website van KOTK kondigde Mertens zijn avontuur aan: "Op zaterdag 8 oktober vertrek ik om 2 uur ’s nachts voor een fietstocht van 1050 km."

 

"Hierbij probeer ik binnen de 48 uur de Vlaamse grens af te fietsen. Bij de Vlaamse grens hoort ook een passage door de mooie Voerstreek. Hier overleed de opa van mijn vriendin enkele maanden geleden aan kanker." 

 

"Om kankerpatiënten de steun te bieden die ze verdienen, zamel ik tijdens mijn fietstocht geld in voor Kom op tegen Kanker."

Mijn knieën zijn helemaal kapot, maar ik ben blij dat ik mijn tocht kon afronden.

Thijs Mertens

Thijs deelde zijn 36 uur durende fietstocht op zijn Instagram. Vrienden, familie en sympathisanten bleven zo op de hoogte van zijn situatie.

 

De wielerfanaat was dolgelukkig bij zijn aankomst na enkele frisse nachten op het zadel. Op een reactie na zijn tocht was het dan ook even wachten: "Omdat ik te moe was, heb ik geen updates meer kunnen geven in het slot van mijn avontuur." 

 

"Ik heb in de laatste 250 kilometer enorm veel steun gekregen van mijn vriend, Matthijs, die me motiveerde om mijn tocht af te maken ondanks de onhoudbare kniepijn. Mijn knieën zijn helemaal kapot, maar ik ben blij dat ik mijn tocht kon afronden."

 

De actie van Thijs loont. Hij zamelde al meer dan 6.000 euro in voor het goede doel. 

Bekijk het slot van Thijs zijn avontuur: