Ga naar de inhoud

Selectie Red Flames bekend voor WK-kwalificatieduels tegen Noorwegen en Armenië

 ma 22 augustus 2022 17:17

Verder op de flow van het Europees Kampioenschap. Bondscoach Ives Serneels heeft vandaag zijn 25 namen doorgegeven voor de WK-kwalificatieduels tegen Noorwegen en Armenië. Nog nieuws uit het Belgische kamp: Van Steenberghe volgt Sven Cnudde op als keeperstrainer bij de Red Flames

Bondscoach Ives Serneels heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor de twee resterende WK-kwalificatieduels tegen Noorwegen en Armenië, die vinden op vrijdag 2 september en dinsdag 6 september plaats.

 

Voornamelijk de thuiswedstrijd tegen Noorwegen in het stadion van OH Leuven wordt cruciaal om kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland af te dwingen. 

 

De Noorse vrouwen leiden voorlopig de kwalificatiegroep en hebben drie punten voorsprong op België, tweede in de stand met negentien punten na acht wedstrijden. Alleen winst kan nog groepswinst en dus een rechtstreeks WK-ticket opleveren voor de Red Flames.   

 

Dit zijn de speelsters die geselecteerd werden door Ives Serneels:   

 

  • Doel: Nicky Evrard, Diede Lemey, Lisa Lichtfus   
  • Verdediging: Laura Deloose, Sari Kees, Charlotte Tison, Jody Vangheluwe, Laura De Neve, Davina Philtjens, Amber Tysiak   
  • Middenveld: Julie Biesmans, Marie Minnaert, Justine Vanhaevermaet, Féli Delacauw, Kassandra Missipo   
  • Aanval: Janice Cayman, Elena Dhont, Jill Janssens, Tine De Caigny, Hannah Eurlings, Chloé Vande Velde, Tessa Wullaert, Sarah Wijnants, Ella Van Kerkhoven, Davinia Vanmechelen
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jan Van Steenberghe nieuwe keepertrainer

Jan Van Steenberghe gaat aan de slag als de nieuwe keeperstrainer van de Red Flames, dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) maandag bevestigd. 

 

De 50-jarige Van Steenberghe ondertekent bij de KBVB een contract voor drie jaar en volgt Sven Cnudde op, die na elf jaar afscheid neemt van de Belgische voetbalvrouwen.

 

De ex-doelman heeft heel wat ervaring op de teller. In de jaren 1990 maakte hij naam als doelman van Eendracht Aalst, dat toen hoogdagen beleefde. Daarna verhuisde hij naar La Louvière en hij was onder meer gedurende meerdere seizoenen sluitstuk bij RSC Anderlecht. 

 

Na zijn spelerscarrière werkte hij nauw samen met Michel Preud'homme. Hij volgde Preud'homme naar AA Gent (2008-2010), Club Brugge (2014-2017) en Standard (2018-2022).   

 

Van Steenberghe treedt in functie vanaf volgende maandag (29 augustus). Dan beginnen de Red Flames aan de voorbereiding op de twee laatste WK-kwalificatiematchen tegen Noorwegen (2/9) en in Armenië (6/9).

Gerelateerd: