Ga naar de inhoud

Dante Vanzeir voor historische match in Glasgow: "Iedereen snakt naar Europese stunt"

Dante Vanzeir is klaar voor een tweede stunt.

Match van de waarheid voor Union morgen in de Champions League. De Belgische vicekampioen verdedigt tegen Glasgow Rangers een 2-0-voorsprong uit de heenmatch, maar moet straks wel opboksen tegen 50.000 dolle Schotse fans. Dante Vanzeir blikt alvast vooruit: "Supporters die tegen ons zingen? Misschien geeft het ons extra kracht."

Het was een week van extremen voor Dante Vanzeir en Union. De spits lag met een penaltygoal mee aan de basis van de stuntzege tegen Glasgow Rangers, maar viel afgelopen weekend mee van de roze wolk door een kansloze nederlaag tegen KV Mechelen.

 

"Toch denk ik dat we die wedstrijd goed verteerd hebben", meent Vanzeir. "De focus moet snel switchen en het is weer een nieuwe kans om ons te bewijzen. We hebben weer een nieuw doel en kunnen een stukje geschiedenis schrijven."

En dat in een iconisch stadion. Morgen vult het mythische Ibrox Stadium zich met ruim 50.000 dolenthousiaste Schotse supporters, die alles uit de kast zullen halen om Glasgow vooruit te stuwen.


"Iedereen kent de sfeer in het stadion", aldus Vanzeir. "Zelfs in Leuven brachten ze sfeer, maar met 50.000 man zal het nog veel intenser zijn." 

 

"Ondanks dat ze tegen ons zullen zingen, geeft het ons misschien extra kracht. Het wordt sowieso een moeilijke match, omdat zij iets willen gaan bewijzen tegen het - volgens hun - kleine Union. Maar wij gaan er alles aan doen om het Rangers zo moeilijk mogelijk te maken."

Iedereen snakt naar die Europese stunt.

Dante Vanzeir

Als Union zich zou plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League, wacht er een grote affiche met PSV of Monaco. 

 

"In Europa zijn het allemaal grote affiches", vertelt Vanzeir. "Stel dat we het nu niet halen, komen we in de Europa League en daar zijn het ook grote Europese ploegen." 

 

"Ik denk dat iedereen snakt naar die Europese stunt. Als we een ronde verder geraken, zullen we wel zien waar het schip strandt."