IJzersterk Union overstijgt zichzelf ook in Champions League en klopt Rangers met 2-0

  1. 41' - Geel - James Sands
  2. 28' - Doelpunt - Teddy Teuma (1 - 0)
  1. 90+3' - Verv. Teddy Teuma door Cameron Puertas
  2. 90+3' - Verv. Dante Vanzeir door Guillaume François
  3. 90+3' - Geel - Tom Lawrence
  4. 86' - Verv. Simon Adingra door Ilyes Ziani
  5. 82' - Geel - Senne Lynen
  6. 80' - Geel - Ben Davies
  7. 78' - Verv. Malik Tillman door Tom Lawrence
  8. 78' - Verv. Rabbi Matondo door Scott Wright
  9. 77' - Doelpunt strafschop - Dante Vanzeir (2 - 0)
  10. 74' - Geel - Connor Goldson
  11. 68' - Verv. Ryan Jack door Ben Davies
  12. 68' - Verv. Borna Barišic door Ridvan Yilmaz
  28'goalTeddy Teuma1 - 0
  77'penalty goalDante Vanzeir2 - 0

  Ook de Champions League maakt kennis met de stunts van Union. De Belgische vice-kampioen oversteeg zichzelf nog maar eens tegen Glasgow Rangers. Teuma diende de Schotten een eerste dreun toe, Vanzeir maakte er met een (lichte) strafschop 2-0 van. Een uitstekende uitgangspositie voor de return in Ibrox volgende week.

  Union - Rangers in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met nog een kwartier op de klok legt scheidsrechter Peljto het leer op de stip na een twijfelachtige handsbal. Dante Vanzeir maalt er niet om en zet de 2-0 op het scorebord. Een wereld van verschil voor de terugwedstrijd in Glasgow.
   
  • Man van de match: Teddy Teuma heerste op het middenveld. Bracht rust wanneer het moest en zorgde ook voor de tempoversnellingen. Zijn doelpunt was de kers op de taart.
   
  • Opvallend: Na 58 jaar mocht Union nog een keer aantreden in Europa. De Brusselaars maakten er aan Den Dreef een rentree door de grote poort van. 

  Union geeft nauwelijks iets weg

  "Zij zijn de favoriet, wij de underdog." De woorden van Karel Geraerts waren voor de partij duidelijk. De Rangers kregen de bal in de schoot geworpen terwijl ze bij Union de kaart van de organisatie trokken.

  Union had het aanvankelijk lastig, maar groeide na een kwartier in de wedstrijd. Ook het geloof in eigen kunnen werd groter in een kolkend Den Dreef. Teddy Teuma zette de tribunes in lichterlaaie met een schicht. 1-0 voor de Brusselaars en dat was niet gestolen.

  Zelfs nog 2 kansen op de 3-0

  Ook na de pauze waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Al werd het ook een beetje geholpen door de scheidsrechter. Ref Peljto legde de bal op de stip na twijfelachtig handspel. De bal was namelijk aangeschoten, Vanzeir werkte de elfmeter wel koelbloedig af.


  Doorduwen dan, want bij Union voelden ze dat de Rangers te pakken waren. Vanzeir stormde op doelman McLaughlin af, maar liet de 3-0 liggen. Ook Burgess was nog dicht bij een treffer. 


  Na het Belgisch voetbal te verbazen, presteert Union nu ook in Europa. Is er een nieuw sprookje in de maak? Afspraak volgende week dinsdag in Glasgow voor het vervolg.

  Dante Vanzeir: "Had vertrouwen voor de penalty"

  Na 7 matchen zonder goals kon Dante Vanzeir nog eens scoren. Vorig seizoen in de cruciale play-offmatch tegen Club Brugge miste hij nog een strafschop, tegen Rangers toonde hij zich wel secuur vanaf de stip.

   

  "Ik was vol vertrouwen en heb niet getwijfeld", zegt Vanzeir. "Het was prachtig en ik realiseer het nog niet. Ik ben vooral blij voor de ploeg. We hebben getoond dat we iets kunnen creëren tegen grote ploegen."

  Kort na de penalty had Vanzeir nog de 3-0 aan de voet, maar hij botste op de Schotse keeper. "Ik had een sprint van 50 meter achter de rug en dacht niet goed na. De keeper kwam ook goed uit. Het is jammer want ik had er 3-0 van kunnen maken, maar 2-0 is nog steeds een mooi resultaat."

  "Het was een fantastische eerste match in Europa. We hebben ons leven gegeven. Ik denk Rangers niet echt gevaarlijk geweest is. We hebben onze job goed gedaan. We hebben een mooie uitgangspositie voor volgende week. Ibrox wordt speciaal, maar we zijn niet bang. We moeten van ons eigen spel uitgaan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Union voetbalt een geweldige uitgangspositie bij elkaar. Het trekt met een 2-0-bonus naar Glasgow. Iedereen recht op de banken aan Den Dreef.  .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Union, Cameron Puertas erin, Teddy Teuma eruit
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Dante Vanzeir eruit
  5. Gele kaart voor Tom Lawrence van Rangers tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 90. 3-0 van de lijn gekeerd. Brugess is nog bijzonder dicht bij de 3-0, maar die wordt van de lijn gekeerd. De overwinning van Union is zeker niet onverdiend.  .
  7. tweede helft, minuut 89. Moris komt een hoge bal plukken en blijft dan liggen. De doelman weet dat de tijd voorbij tikt en vraagt voor verzorging. We stevenen zo af op het einde van deze partij.  .
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Union, Ilyes Ziani erin, Simon Adingra eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Karel Geraerts voert zijn eerste wissel door. De wedstrijd van Adingra zit erop, die van Ziani moet nog beginnen.  .
  10. tweede helft, minuut 82. Nu willen de Rangers een strafschop. Wright gaat neer in de zestien, maar een elfmeter wordt het niet. De tackle van Burgess was op de bal.  .
  11. Gele kaart voor Senne Lynen van Union tijdens tweede helft, minuut 82
  12. Gele kaart voor Ben Davies van Rangers tijdens tweede helft, minuut 80
  13. tweede helft, minuut 79.
  14. tweede helft, minuut 79. Vanzeir laat de 3-0 liggen. Dante Vanzeir kan zijn turbo eindelijk een keer op gang trekken. Hij is sneller dan de verdedigers en stormt op McLaughlin af. De doelman zet er goed zijn voet tegen. Daar was zowaar bijna de 3-0.  .
  15. tweede helft, minuut 78.
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Rangers, Tom Lawrence erin, Malik Tillman eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Rangers, Scott Wright erin, Rabbi Matondo eruit
  18. tweede helft, minuut 77.
  19. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 77 door Dante Vanzeir van Union. 2, 0.
  20. tweede helft, minuut 75. Vanzeir zet de strafschop om! Wat een geweldige rentree van Union in Europa. Vanzeir blijft koelbloedig en stuurt McLaughlin de verkeerde kant uit. Het ziet er zo enorm goed uit voor de thuisploeg.  .