Ga naar de inhoud
Vanzeir en Teuma scoren tegen de Rangers.

IJzersterk Union overstijgt zichzelf ook in Champions League en klopt Rangers met 2-0

 di 2 augustus 2022 22:21
Union
einde
2-0
Rangers
RAN
einde
3-0
USG
    1. 74' - Geel - Connor Goldson
    2. 77' - Doelpunt strafschop - Dante Vanzeir (2 - 0)
    3. 80' - Geel - Ben Davies
    4. 82' - Geel - Senne Lynen
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 02/08/22 - 20:47
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    77'
    Dante Vanzeir
    77'
    Dante Vanzeir
    2 - 0

    Ook de Champions League maakt kennis met de stunts van Union. De Belgische vice-kampioen oversteeg zichzelf nog maar eens tegen Glasgow Rangers. Teuma diende de Schotten een eerste dreun toe, Vanzeir maakte er met een (lichte) strafschop 2-0 van. Een uitstekende uitgangspositie voor de return in Ibrox volgende week.

    Union - Rangers in een notendop:

    • Sleutelmoment: Met nog een kwartier op de klok legt scheidsrechter Peljto het leer op de stip na een twijfelachtige handsbal. Dante Vanzeir maalt er niet om en zet de 2-0 op het scorebord. Een wereld van verschil voor de terugwedstrijd in Glasgow.
     
    • Man van de match: Teddy Teuma heerste op het middenveld. Bracht rust wanneer het moest en zorgde ook voor de tempoversnellingen. Zijn doelpunt was de kers op de taart.
     
    • Opvallend: Na 58 jaar mocht Union nog een keer aantreden in Europa. De Brusselaars maakten er aan Den Dreef een rentree door de grote poort van. 

    Union geeft nauwelijks iets weg

    "Zij zijn de favoriet, wij de underdog." De woorden van Karel Geraerts waren voor de partij duidelijk. De Rangers kregen de bal in de schoot geworpen terwijl ze bij Union de kaart van de organisatie trokken.

    Union had het aanvankelijk lastig, maar groeide na een kwartier in de wedstrijd. Ook het geloof in eigen kunnen werd groter in een kolkend Den Dreef. Teddy Teuma zette de tribunes in lichterlaaie met een schicht. 1-0 voor de Brusselaars en dat was niet gestolen.

    Zelfs nog 2 kansen op de 3-0

    Ook na de pauze waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Al werd het ook een beetje geholpen door de scheidsrechter. Ref Peljto legde de bal op de stip na twijfelachtig handspel. De bal was namelijk aangeschoten, Vanzeir werkte de elfmeter wel koelbloedig af.


    Doorduwen dan, want bij Union voelden ze dat de Rangers te pakken waren. Vanzeir stormde op doelman McLaughlin af, maar liet de 3-0 liggen. Ook Burgess was nog dicht bij een treffer. 


    Na het Belgisch voetbal te verbazen, presteert Union nu ook in Europa. Is er een nieuw sprookje in de maak? Afspraak volgende week dinsdag in Glasgow voor het vervolg.

    Dante Vanzeir: "Had vertrouwen voor de penalty"

    Na 7 matchen zonder goals kon Dante Vanzeir nog eens scoren. Vorig seizoen in de cruciale play-offmatch tegen Club Brugge miste hij nog een strafschop, tegen Rangers toonde hij zich wel secuur vanaf de stip.

     

    "Ik was vol vertrouwen en heb niet getwijfeld", zegt Vanzeir. "Het was prachtig en ik realiseer het nog niet. Ik ben vooral blij voor de ploeg. We hebben getoond dat we iets kunnen creëren tegen grote ploegen."

    Kort na de penalty had Vanzeir nog de 3-0 aan de voet, maar hij botste op de Schotse keeper. "Ik had een sprint van 50 meter achter de rug en dacht niet goed na. De keeper kwam ook goed uit. Het is jammer want ik had er 3-0 van kunnen maken, maar 2-0 is nog steeds een mooi resultaat."

    "Het was een fantastische eerste match in Europa. We hebben ons leven gegeven. Ik denk Rangers niet echt gevaarlijk geweest is. We hebben onze job goed gedaan. We hebben een mooie uitgangspositie voor volgende week. Ibrox wordt speciaal, maar we zijn niet bang. We moeten van ons eigen spel uitgaan."

    Fase per fase

    90+5'

    Einde

    Union voetbalt een geweldige uitgangspositie bij elkaar. Het trekt met een 2-0-bonus naar Glasgow. Iedereen recht op de banken aan Den Dreef. 

    90+4' tweede helft
    90'

    3-0 van de lijn gekeerd

    Brugess is nog bijzonder dicht bij de 3-0, maar die wordt van de lijn gekeerd. De overwinning van Union is zeker niet onverdiend. 

    90'

    extra time

    Union moet nog 4 minuten overleven en de 2-0-voorsprong behouden. 

    89'

    Moris komt een hoge bal plukken en blijft dan liggen. De doelman weet dat de tijd voorbij tikt en vraagt voor verzorging. We stevenen zo af op het einde van deze partij. 

    84'

    Karel Geraerts voert zijn eerste wissel door. De wedstrijd van Adingra zit erop, die van Ziani moet nog beginnen. 

    82'

    Nu willen de Rangers een strafschop. Wright gaat neer in de zestien, maar een elfmeter wordt het niet. De tackle van Burgess was op de bal. 

    82'
    80'
    Rangers
    79'
    79'

    Vanzeir laat de 3-0 liggen

    Dante Vanzeir kan zijn turbo eindelijk een keer op gang trekken. Hij is sneller dan de verdedigers en stormt op McLaughlin af. De doelman zet er goed zijn voet tegen. Daar was zowaar bijna de 3-0. 

    78'
    77'
    77'
    penalty
    Union
    2-0
    Rangers
    75'

    Vanzeir zet de strafschop om!

    Wat een geweldige rentree van Union in Europa. Vanzeir blijft koelbloedig en stuurt McLaughlin de verkeerde kant uit. Het ziet er zo enorm goed uit voor de thuisploeg. 

    74'

    Penalty voor Union!

    Wat een gouden kans voor Union. Ref Peljto wijst naar de stip, we krijgen een strafschop voor de thuisploeg. 

    74'
    72'

    Var

    De scheidsrechter gaat naar de beelden kijken want er is sprake van handspel op het schot van Teuma. Het lijkt alvast een aangeschoten bal.