Getergd KV Mechelen knipt de vleugels van vicekampioen Union hardhandig af

  1. 44' - Doelpunt - Rob Schoofs (1 - 0)
  2. 11' - Geel - Viktor Boone
  1. 90+1' - Geel - Cameron Puertas
  2. 89' - Verv. Nikola Storm door Samuel Oum Gouet
  3. 89' - Verv. Boli Bolingoli Mbombo door Iebe Swers
  4. 88' - Geel - Loic Lapoussin
  5. 84' - Verv. Julien Ngoy door Gustav Engvall
  6. 78' - Verv. Jannes van Hecke door Jorge Hernandez
  7. 78' - Verv. Geoffry Hairemans door Toon Raemaekers
  8. 74' - Verv. Bart Nieuwkoop door Arnaud Dony
  9. 65' - Geel - Rob Schoofs
  10. 63' - Verv. Dante Vanzeir door Mohamed Salah
  11. 62' - Verv. Lazare Amani door Senne Lynen
  12. 62' - Verv. Teddy Teuma door Oussama El Azzouzi
  13. 61' - Geel - Dimitri Lavalée
  14. 59' - Doelpunt - Julien Ngoy (3 - 0)
  15. 57' - Geel - Teddy Teuma
  16. 56' - Geel - Ilyes Ziani
  17. 51' - Own goal - Lazare Amani (2 - 0)
  44'goalRob Schoofs1 - 0
  51'own goalLazare Amani2 - 0
  59'goalJulien Ngoy3 - 0

  Union wordt wakker met een kater uit de Europese droom waar het zich deze week in bevond. Het werd voorbijgesneld door een gretig KV Mechelen, dat honger had naar zijn eerste punten in de hoop om de moeizame seizoenstart om te buigen.  Vlak voor rust schonk Schoofs zijn ploeg de bevrijding en na een owngoal van Lazare, rondde Ngoy het harde labeur vakkundig af.

  KV Mechelen - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: KV Mechelen zocht naarstig naar zijn eerste doelpunt uit een actie van het seizoen. Door hoge druk en met veel intensiteit creëerden ze kansen, maar succesvol afronden leek in de eerste helft niet te lukken. Tot Schoofs de ban brak met een prachtig - oké, afgeweken - schot uit de tweede lijn. Het doelpunt dat de druk van de ketel haalde. 
   
  • Man van de wedstrijd: Telkens weer is hij een zekerheid: Rob Schoofs. Hij begeleidde zijn KV Mechelen voorbij één van de lastigste opponenten in de hoogste voetbalklasse. Ook Storm leek terug het niveau van vorig jaar teruggevonden te hebben. 
   
  • Opvallend: Al sinds 1955 kan Union op het hoogste niveau niet winnen op het veld van KV Mechelen.  Achter De Kazerne is een plaats waar menig Unionist liever niet komt. En al zeker niet na een Europees mid-week avontuur. De vraag kan gesteld worden of Union nu al de gevolgen draagt van Europa?

  Gretigheid uiteindelijk toch beloond

  Met het mes op de keel kwamen de spelers van KV Mechelen uit de catacomben, maar eens het fluitsignaal gegeven werd, speelde het los en bevrijd. Met hoge druk, veel intensiteit, stevig in de duels en in één rechte lijn naar voren.

   

  Dat leidde ook tot kansen, maar scoren bleef een probleem voor de Kakkers. Schoofs geraakte één op één niet voorbij Moris. En Storm en Hairemans hadden te veel tijd nodig om uit te halen. 

   

  Storm waande zich terug in zijn sas op de zijn linkerflank, debutant Boone had er alle moeite mee. Heel Union ging ten onder aan de druk, Lazare gunde KV Mechelen zelfs een pre-assist door de bal te laten liggen voor Storm. Zijn bijna-assist miste nauwkeurigheid.  

   

  Achter De Kazerne slaakte een “oef!” toen een knap afstandsschot van Schoofs - via de voet van Boone - ongrijpbaar voor Moris in doel dwarrelde. De directe tegenprik van Union kwam er via Ziani. Hij miste zijn schot volledig en trapte de bal hoog over. Ruststand: 1-0.

  Schoofs bevrijdt KV Mechelen met de 1-0.

  Geen spoor van Union

  Om te vermijden dat Union nog iets van aanspraak zou maken op één of meerdere punten, trok KV Mechelen zich niet terug. Aanval is de beste verdediging en die leuze werd meteen ook beloond: een vrije trap van Hairemans belandde op het hoofd van Lazare, die de bal ongelukkig in eigen doel kopte: 2-0.

   

  De foutjes uit frustratie stapelden zich op aan de kant van Union en dan kan het snel gaan. Want eens het scoren lukte voor KV Mechelen, ging het vlot en knap ook: zowel de assist met buitenkant voet van Hairemans, als het afstandsschot van Ngoy mochten er zijn: 3-0. 

   

  Karel Geraerts had al snel door dat er niets meer in de tank zat voor zijn Union. Hij wisselde alle sleutelfiguren met het oog op de Champions League-confrontatie tegen Rangers FC van komende dinsdag. Daardoor kabbelde wedstrijd naar het einde.

   

  In het slot werd Achter De Kazerne nog eens wakker genepen door twee schichten in evenveel minuten: invallers Salah (op Coucke) en Dony (op het doelkader) konden niet milderen voor Union. 

   

  Karel Geraerts had vooraf gezegd dat hij zijn ploeg met de voeten op de grond moest houden. Wel, daar is niet hij, maar KV Mechelen in geslaagd. Het zal in Ibrox Stadium anders voor de dag moeten komen dan Achter De Kazerne. En met alle respect voor de ijverige KV Mechelen-fans, die zich luid lieten horen deze avond, maar daar in Glasgow wordt het wel nog wat indrukwekkender... 

   

  "Kansloze nederlaag"

  • Geoffrey Hairemans (KV Mechelen): We weten eindelijk weer wat winnen is, dat was heel belangrijk.  Als je twee keer op een rij verliest, dan sluimeren er wel twijfels. We hoopten op vermoeidheid bij hen en grepen ze meteen bij de keel, dat was de juiste tactiek. 
  • Nicolas Storm (KV Mechelen): Alles zat erin vandaag, de grinta was er, het systeem stond er. Na de vorige nederlagen, was deze wedstrijd nodig om het vertrouwen op te krikken. Het klopte vandaag en daar moeten we op voortbouwen. We wisten welk voetbal zij wilden brengen en daarop hebben we geanticipeerd. 
  •  Karel Geraerts (Union): Niemand verliest graag. Vandaag verliezen we kansloos. Bij de rust mochten we al blij zijn dat het maar 1-0 was. In de rust nog proberen bijstellen, maar na dat snelle doelpunt in de tweede helft verzuipt alles.  Op de één of andere manier hadden bepaalde jongens last van die wedstrijd van dinsdag. De koppen moeten heel snel naar omhoog gaan, want dinsdag wacht ons een unieke wedstrijd. 
  • Danny Buijs (KV Mechelen): Dit doet deugd. Ik kom nieuw aan, verlies twee keer, dat doet hier al wat, dan snak je naar die overwinning. Het heeft me verbaasd hoe snel negativisme boven tafel komt hier in België,  zeker wanneer het even minder goed is. De mentaliteit die we vandaag hadden, was er ook al tegen Antwerp. Maar wanneer je verliest, is het slecht en wanneer je wint, is alles goed.

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 22 uur 34. Einde! Union lijdt een stevige nederlaag: 3-0. KV Mechelen blijft het zwarte beest van Union. Het toonde zich ook in de tweede helft de betere ploeg en al snel na rust kon het zijn voorsprong verdubbelen via een own goal van Lazare. Ngoy zette nog de kroon op het harde labeur met een knappe goal. Verdiende eerste punten voor KV Mechelen, zure nasmaak van Europa voor Union.  .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Cameron Puertas van Union tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 90. Lachende gezichten op de Mechelse bank. Steven Defour schatert zichtbaar met iets wat Danny Buijs heeft gezegd. Of hoe de dichter komende drie punten de hemel boven het AFAS-stadion doen opklaren.  .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Mechelen, Samuel Oum Gouet erin, Nikola Storm eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Swerts krijgt nog een invalbeurt. Bij zijn eerste balcontact snijdt hij naar binnen. Hij trapt, maar zijn schot is te zacht om Moris voor een vierde keer te verslaan. .
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Mechelen, Iebe Swers erin, Boli Bolingoli Mbombo eruit
  8. Gele kaart voor Loic Lapoussin van Union tijdens tweede helft, minuut 88
  9. Dony met schicht nummer twee! Een ongevaarlijke hoekschop van Union valt af tot bij Dony, die een heerlijk schot nog uit zijn slof tovert. Een strakke pegel die uiteenspat op de lat.  . tweede helft, minuut 87.
  10. tweede helft, minuut 85. Salah met schicht! Dan toch nog iets om te melden: Mohamed Salah trapt vanuit de tweede lijn, een schicht, gered door Coucke. Coucke zal blij zijn dat hij zijn handschoenen dan toch eens vuil mag maken. .
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Julien Ngoy eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Fans van Union blijven zingen. Uit het uitvak in de tribune blijven gezangen komen en blijven de sjaals wapperen. De supporters van Union zijn trouw aan hun kenmerk: de ploeg door dik en dun blijven steunen.  .
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, Jorge Hernandez erin, Jannes van Hecke eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, Toon Raemaekers erin, Geoffry Hairemans eruit
  15. tweede helft, minuut 77. De wedstrijd lijkt gespeeld. Karel Geraerts haalt ook Nieuwkoop naar de kant. De stoom wordt uit de ploeg gelaten. De wedstrijd kabbelt naar het slotkwartier.  .
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Union, Arnaud Dony erin, Bart Nieuwkoop eruit
  17. tweede helft, minuut 66. Julien Ngoy gaat weer op een lopen, komt één op één op Moris, maar wordt toch nog afgeschermd door Sykes. Bovendien maakt Ngoy de fout door aan het truitje te hangen van Sykes.  .
  18. Gele kaart voor Rob Schoofs van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 65
  19. tweede helft, minuut 64. De wedstrijd wordt ontsierd door gele kaarten. Bij Union zijn ze gefrustreerd: Lapoussin gaat stevig door, Schoofs gaat hangen bij El Azzouzi en El Azzouzi is kwaad op de scheidsrechter. De gefrustreerde Schoofs wordt nu ook geboekt.  .