Ga naar de inhoud

Geraerts na Europese droomavond: "Stiekem hoop je op 3-0, want op Ibrox kan het altijd spoken"

"Ik wist dat we het tegen Rangers goed zouden doen", sprak Geraerts.

Na een afwezigheid van 58 jaar is Union door de grote poort teruggekeerd op het Europese toneel. Coach Karel Geraerts was blij na de stunt tegen Rangers, maar tempert ook de euforie met het oog op de terugmatch volgende week: "Het wordt een keiharde wedstrijd in Glasgow."

Coach Karel Geraerts was na afloop zijn rustige zelve, maar kon zijn geluk niet verbergen. "Vooraf had ik hier voor getekend, maar ik wist dat onze ploeg tot veel in staat is. Hier in dit leuke en gezellige stadion in Leuven was de sfeer ook geweldig."


In het eerste kwartier had Union moeite met het tempo, maar daarna rechtte het al snel de rug. "Rangers oefende nog tegen ploegen als West Ham en Tottenham, dat is een ander tempo. Maar wij oefenden ook tegen goede ploegen, dus konden we zelf snel in ons ritme raken."


"Rangers heeft goede spelers, met Tavernier op rechts, maar die hebben we goed afgesloten. Dan was het een kwestie van een goede organisatie en goed te verdedigen, want anders blijven de ballen terugkomen en dat kan je niet volhouden."


In het slot kwam Union nog dicht bij de 3-0, had die moeten vallen? "Iedereen hoopt stiekem op die 3-0, maar we beseffen dat we heel blij moeten zijn met deze uitslag. Volgende week wordt het een keiharde wedstrijd in Glasgow. Het is nu aan ons om ideeën uit te werken en mentaal klaar te zijn."

"Ik wist dat we het tegen deze voetballende ploeg goed zouden doen"

Afgelopen seizoen stond Rangers nog in de finale van de Europa League, nu werd het overklast door de vicekampioen uit België. "Het is een heel goede ploeg die goed voetbalt, maar wij spelen meestal goed tegen ploegen die voetballen. Dan krijgen we meer ruimte."

 

"In de competitie speelden we de laatste twee wedstrijden tegen teams die lager op het veld staan, en ook daar vonden we de oplossing. We wisten dat Rangers wilde voetballen, dat is de stijl van de coach en dat heeft hen ook al succes opgeleverd. Maar ik wist dat we het tegen hen goed zouden doen."

 

Ondanks het verlies van enkele sterkhouders als Undav en Nielsen lijkt Union niet echt verzwakt. "Tijdens de voorbereiding heb ik benadrukt dat we nog steeds een heel goed team hebben. De vertrekkers waren vorig jaar goed, maar zij hebben een keuze gemaakt. De andere gasten verdienen het ook dat we over hen spreken."

Draaischijf Teuma (r) was de exponent van een sterk Union.

"Europees kan het altijd spoken, zeker op Ibrox in Glasgow"

Met de 2-0 heeft Union een statement gemaakt. Zal Rangers met billen toe toeleven naar de terugwedstrijd? "Ik weet niet of ze ongerust zullen zijn. Op voorhand verkondigden ze ook al dat ze het in eigen huis wel zouden afmaken. Ik weet niet of ze met deze score rekening hadden gehouden."


"Hoe dan ook blijven we met de voetjes op de grond. Iedereen die in de voetballerij zit weet dat het Europees kan spoken, zeker op Ibrox in Glasgow. De spelers mogen vanavond genieten, maar vanaf morgen moeten we alweer focussen op KV Mechelen. Ik zal spelers aan de oren moeten trekken, maar dat zal ik ook doen."

 

Union kon niet in eigen huis spelen, want het Dudenpark voldoet Europees niet aan de eisen. Maar aan Den Dreef in Leuven kolkten de tribunes ook. Zal Union er ook zijn groepsfases afwerken? "Laten we eerst beginnen met het af te maken tegen Rangers, maar als het zover komt, is Leuven een heel goed idee."

Vooraf sprak Rangers al dat ze het in eigen huis zouden afmaken. Ik weet niet of ze met deze score rekening hadden gehouden.

Union-coach Karel Geraerts