Ga naar de inhoud

Aan match tegen Rangers hangt cheque van 5 miljoen voor Union: "Zou wel helpen"

 ma 8 augustus 2022 12:23
Kan Union een vervolg breien aan zijn stunt tegen Rangers?

Kan Union 58 jaar na zijn laatste Europese optreden meteen doorstoten naar de play-offronde van de Champions League? Het zou niet alleen sportief, maar ook financieel interessant zijn, beseft ook CEO Philippe Bormans. "Het zou helpen om links of rechts iets te doen", zegt hij.

"Met gezonde zenuwen" stond Bormans vanmorgen op de luchthaven. Bestemming: Glasgow. Na de 2-0-zege in Leuven tegen Rangers mag Union zowaar dromen van de volgende ronde in het kampioenenbal.

 

"Het is een historische wedstrijd", weet de CEO van Union. "We hebben een mooie uitgangspositie, maar het zal moeilijk worden in heel mooie omstandigheden. 50.000 fans zullen helaas niet voor ons supporteren. We gaan onze kans gaan en dan zien we wel."

 

Als Union voorbij de Rangers raakt, krijgen de Brusselaars 5 miljoen euro extra op de rekening. "Ik hoop dat de spelers daar niet te veel mee bezig zijn, maar voor de club is het wel een mooie incentive", aldus Bormans.

 

"We zullen nooit het budget hebben om een ploeg op Champions League-niveau samen te stellen. We blijven een club met bescheiden middelen. Maar 5 miljoen zou natuurlijk wel helpen om links of rechts iets te doen. Of voor de bouw van een nieuw stadion."

Dit is de beloning waar de ploeg vorig jaar zo hard voor heeft gewerkt. 

Philippe Bormans

Dan zal Union wel iets beter voor de dag moeten komen dan tegen KV Mechelen. "Je zag dat de kopjes al wat bij de match van morgen waren", zegt Bormans. "Het is jammer, maar het is ook een logische reactie."

 

"Daar zullen we mee moeten leren omgaan. Dat is maturiteit. De uitslag was dus een beetje te voorspellen, maar de manier waarop was toch "on-Unions"."

 

Toch supportert bijna iedereen in België voor een tweede stunt tegen Rangers. "Het is ook belangrijk voor het Belgische voetbal. Tegen zo'n grote ploeg voelen we de steun van iedereen en die zullen we ook nodig hebben."

 

"In de heenmatch hebben we laten zien wie we waren. Knokken voor elke bal, lopen voor elke meter. Maar de terugmatch wordt zeker niet gemakkelijk. We mogen niet te fel rekenen en moeten gewoon ons spel spelen. Er komen zeker kansen, want Rangers moet zeker twee keer scoren."

 

"Dit is de beloning waar de ploeg vorig jaar zo hard voor heeft gewerkt. Op het einde pakten ze net niet de hoofdprijs, maar misschien raken we nu via een mirakel in de volgende ronde. In de tweede klasse had niemand durven te denken dat we hier zo snel zouden staan."

Gerelateerd: