Ga naar de inhoud

Toby Alderweireld wil meerwaarde bewijzen: "Niet naar hier gekomen om met familie in zetel te zitten"

Toby Alderweireld stond voor het eerst de pers te woord in een shirt van Antwerp.

Het was een spannende dag voor Toby Alderweireld. De Rode Duivel trainde voor het eerst mee met de groep en voerde zijn eerste persbabbel als speler van Antwerp. De 33-jarige verdediger oogde bij zijn voorstelling scherp. "Ik ben hier niet om uit te bollen", zei Alderweireld.

Een eerste schooldag midden juli. Toby Alderweireld trok zijn voetbalschoenen aan om voor het eerst bij Antwerp te trainen. "Het is goed verlopen", stelt hij. "Ik heb mijn best gedaan om fit te blijven. Met andere spelers om je heen spelen is weer even wennen, maar ik ben positief verrast over hoe goed het ging."

 

De Rode Duivel verzekerde nadien op de persconferentie dat hij niet op zijn retour is en nog boordevol ambitie zit. "Ik ben hier niet om uit te bollen", vertelde hij.

 

"Het is nu aan mij om iedereen die eventueel zou twijfelen te laten zien dat ik topfit ben en niet naar hier gekomen ben om bij mijn familie te zijn en in de zetel te zitten."

Ik heb geen druk nodig om te presteren, die leg ik mezelf al genoeg op.

Toby Alderweireld

Antwerp moet volgens Alderweireld komend seizoen terug te vinden zijn in de top van het klassement. "Er zijn verschillende goeie clubs in België, maar als je geen ambitie hebt, moet je er niet aan beginnen."

 

"Ik besef wel dat de Belgische competitie een moeilijke is, en een erg fysieke. Het zal aan mij zijn om te tonen dat ik daar klaar voor ben."

 

Antwerp maakte van de verdediger de best betaalde speler in de Jupiler Pro League. "Dat ben ik gewend", liet hij de druk links liggen. "Bij al mijn vorige clubs was er ook heel wat druk, maar ik heb dat niet nodig om te presteren. Ik leg mezelf al druk genoeg op." 

 

"Mensen die me kennen, weten dat ik er altijd honderd procent voor ga. Ik besef wel dat men nu misschien verwacht dat ik een leidersfiguur zal worden. Ik zal anderen ook helpen waar ik kan, maar dat zal op mijn manier zijn", besloot de nieuwste aanwinst.

BEKIJK: De eerste training van Toby Alderweireld