Vicekampioen Union staat voor het jaar van de bevestiging: een schijnbaar onmogelijke opdracht?

  Komend weekend barst de strijd weer los in de Jupiler Pro League. Na een trainerscarrousel staan heel wat ploegen voor een spannende eerste schooldag. Wie kan de hegemonie van Club Brugge doorbreken? Een overzicht van de grootste titelkandidaten bij de competitiestart. Vandaag onder de loep: Union.

  Vorig jaar schreef de ploeg een sprookje zonder happy end. Maar iedereen in het Belgische voetbal weet wel opnieuw waar Union St.-Gilloise voor staat. Geen toeval dat ze op uw favoriete sportsite een uitgebreide voorbeschouwing krijgen - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Standard.

   

  Kan Union nog eens een seizoen de topclubs kietelen? Het hart hoopt misschien van wel, maar het verstand van velen zegt eerder neen. Succestrainer Felice Mazzu vertrok, de onervaren Karel Geraerts nam zijn plekje in de dug-out over. 

   

  En binnenkort wacht al eerste stevige test in voorronde van de Champions League: de verliezende finalist uit de Europa League, Rangers FC.

  Niet alleen naast het veld, maar ook binnen de witte kalklijnen moest de vicekampioen afscheid nemen van sterkhouders.

   

  Met Deniz Undav, Kaoru Mitoma en Casper Nielsen vertrokken sleutelpionnen op het middenveld en in de aanval. Vooral. Des te opvallender dat Union de portefeuille opende voor centrale verdediger Ross Sykes. Brighton leverde met winger Simon Adingra wel de vervanger van Mitoma.

   

  Stuurt moederclub Brighton straks nog enkele versterkingen richting het Dudenpark?

  Grootste versterking: Simon Adingra

  Opnieuw een huurling van Brighton die het mooie weer mag maken bij Union. Simon Adingra moet de vervanger worden van Kaoru Mitoma op de linkerflank van Karel Geraerts.

   

  De snelle vleugelspeler kende zijn opleiding bij FC Nordsjaelland. Sinds deze zomer staat hij in loondienst bij Brighton. De 20-jarige Ivoriaan wordt meteen doorgeschoven richting de dochterclub.

   

  Met zijn 9 goals en 4 assists kon hij alvast mooie cijfers voorleggen in de Deense competitie. Aantallen die Union komend seizoen maar al te graag van zijn gehuurde ruwe diamant wil zien.

  Inkomend  
  Viktor Boone
  Deinze  
  Arnaud Dony STVV  
  Dennis Eckert Ayensa FC Ignolstadt  
  Ross Sykes Accrington Stanley  
  Simon Adingra Brighton  
  Anas Hamzoui** Virton  
  Marcel Lewis** Accrington Stanley  
  Kerian Atheba** Diegem Sport  
  ** terug uit huur  
  UItgaand  
  Casper Nielsen Club Brugge  
  Deniz Undav Brighton  
  Jonas Bager Charleroi  
  Damien Marcq Charleroi  
  Tibo Herbots KVK Tienen  
  Matthew Sorinola Swansea  
  Kacper Kozlowsku Brighton  
  Alex Millan Villarreal  
  Kaoru Mitoma Brighton  

  Resultaten in voorbereiding

  • Rebecq - Union: 1-3
  • Deinze - Union: 0-1
  • Union Luxembourg - Union: 2-2
  • Brighton - Union: 0-0
  • Union - Sporting: 1-1
  • Feyenoord - Union: 0-4

  Quote uit de voorbereiding

  Op een nieuw sprookje rekent het bestuur van Union dit jaar niet. “We moeten ons dit seizoen niet te veel focussen op de eindklassering", zegt CEO Philippe Bormans. 

   

  "We proberen met goed voetbal elke match te winnen. Het zijn niet alleen de punten die tellen, maar ook het goede voetbal dat je kan brengen, is van belang."

   

  "We zullen stappen moeten zetten op en naast het veld, omdat we dit jaar moeten bevestigen mét de bijkomende moeilijkheid van Europees voetbal.”

  We moeten ons dit seizoen niet te veel focussen op de eindklassering.

  Philippe Bormans, CEO Union

  Competitiestart

  • 23/07: STVV - Union
  • 29/07: Union - Charleroi
  • 06/08: KV Mechelen - Union
  • 13/08: Union - KV Kortrijk
  • 20/08: Antwerp - Union