Verliezend Europa League-finalist Rangers tegenstander van Union in 3e voorronde Champions League

  De Glasgow Rangers haalden vorig seizoen de finale van de Europa League.

  Union mag zijn Europese avontuur beginnen tegen de Rangers. De vicekampioen van de Jupiler Pro League krijgt daarmee de nummer 2 uit de Schotse competitie voorgeschoteld. De heenwedstrijden van de 3e voorronde vinden plaats op 2 en 3 augustus, de terugmatchen volgen op 9 augustus.

  Met Rangers krijgt Union een stevige tegenstander op het bord in de 3e voorronde van de Champions League. De Schotse vicekampioen is de verliezende finalist van de Europa League vorig seizoen. Ze verloren toen na strafschoppen van Eintracht Frankfurt.

   

  Union werd als eerste geloot, wat betekent dat de heenwedstrijd - op 2 of 3 augustus - in Leuven wordt gespeeld. De terugwedstrijd volgt dan op 9 augustus in Schotland.

  Belgisch onderonsje in Monaco-PSV

  Niet enkel Union kent zijn tegenstander in de voorronde, ook Philippe Clement weet voor welke opdracht hij staat met zijn Monaco. De Belgische coach ontvangt PSV, met jonge landgenoot Johan Bakayoko, op weg naar de Champions League.