Ga naar de inhoud

Aanwinst Jutgla wil hoge toppen scheren bij Club: "Ik denk dat we veel successen gaan halen"

Ferran Jutgla komt over van Barcelona.

De Supercup tussen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar Gent is zondag het begin van een nieuw voetbalseizoen. "We willen opnieuw kampioen worden, als voor de beker gaan en een goed figuur slaan in Europa", klinkt het bij kersvers T1 Carl Hoefkens. Een ambitie die gedeeld wordt door aanwinst Ferran Jutgla.

Nieuwe versterkingen, torenhoge ambities

In volle transferperiode maakt Club Brugge zich op voor het mogelijke vertrek van sterkhouders Noa Lang en Charles De Ketelaere. De landskampioen zit niet stil en haalde deze zomer Ferran Jutgla weg bij Barcelona.

 

De topscorer van Barça B vorig seizoen moet voortaan het mooie weer maken in Brugge. Een makkelijke keuze volgens de Catalaan: "Club Brugge heeft al lange tijd veel interesse getoond. Ik heb eerlijk gezegd geen seconde getwijfeld."

Ik kom uit een arbeidersfamilie, dus identificeer me heel erg met Club.

Ferran Jutgla

In de oefenwedstrijden liet Ferran Jutgla al een glimp zien van zijn kunnen. De spits scoorde 6 goals. "Ik ben blij dat ik hier ben", vertelt hij. "Bij Barcelona spelen de beste spelers van de wereld. Het is moeilijk om daar door te breken."

 

Volgens de Catalaanse spits is er al een klik met zijn nieuwe werkgever. Niet enkel op het veld, maar ook door de waarden die Club Brugge hoog in het vaandel draagt.

 

"Ik kom uit een arbeidersfamilie met mensen die hard moeten werken om brood op de plank te brengen. Daarom identificeer ik me heel erg met Club. Ik denk dat we veel successen gaan behalen."

Carl Hoefkens staat voor zijn vuurdoop als trainer van Club Brugge.

"Veel successen", iets waar ook de nieuwe trainer Carl Hoefkens op hoopt. Hij aarzelt niet om in het seizoen van zijn vuurdoop meteen de lat hoog te leggen: "We willen opnieuw kampioen worden, als voor de beker gaan en een goed figuur slaan in Europa."


"Dan heb je veel spelers met kwaliteiten nodig", is de T1 zich bewust. "We gaan sowieso een ruime kern nodig hebben om op alle vlakken competitief te zijn."


Hoefkens maakt zich dan ook op voor inkomende en uitgaande transfers. "Er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren op de transfermarkt. Wij moeten ons daar naar schikken. Gaat er nog veel veranderen? Dat denk ik wel."