Ga naar de inhoud

Nu ook officieel: Rode Duivel Toby Alderweireld verlaat Qatar voor avontuur bij Antwerp

Wat al even in de lucht hing, is nu ook een feit. Toby Alderweireld is een speler van Antwerp. De Rode Duivel heeft zijn fysieke tests succesvol afgelegd en tekent een contract voor 3 seizoenen in zijn thuisstad Antwerpen.

Sinds zijn 15e trok Toby Alderweireld heel de wereld rond. In Nederland groeide hij bij Ajax uit tot een vaste waarde in de verdediging. Zijn topprestaties in Amsterdam werden ook in Madrid opgemerkt, waarna Diego Simeone hem naar Atlético lokte.

 

Daar rekende hij af met ijzersterke concurrentie van Diego Godin en Miranda. De Rode Duivel, met 121 caps achter zijn naam, herlanceerde zijn carrière aan de zijde van Jan Vertonghen bij Tottenham Hotspur. Daar werd hij snel vaste waarde en was hij goed voor 235 wedstrijden.

 

Alderweireld voelde dat het ritme van de Premier League te snel was voor zijn lichaam, dus trok hij op 32-jarige leeftijd naar Qatar om zich voor te bereiden op het WK van 2022 in dat land. 

 

Toch kon de Antwerpenaar - na 18 jaar in het buitenland vertoefd te hebben - de lokroep van zijn thuisstad niet weerstaan: hij tekent een contract bij Antwerp tot de zomer van 2025.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.