Wout van Aert: "Verstandig om ons afzijdig te houden: het was de goeie tactiek"

  Wout van Aert won met gemak de sprint voor de 7e plaats.

  Jumbo-Visma leek in de finale van de 13e etappe van de Tour de France (mee) de sleutel in handen te hebben, maar de geelhemden spaarden hun krachten en rolden de rode loper dus niet uit voor Wout van Aert. Kon de groene trui zich vinden in dat plan?

  Na de intense Alpenritten keek Jumbo-Visma de kat uit de boom. 

   

  De geelhemden lieten de sprintersploegen het vuile werk opknappen, maar toen die knechten helemaal gaar waren, sprong de ploeg van de groene trui niet in het vacuüm richting Saint-Etienne. 

   

  Het verschil met de kopgroep leek speelbaar, maar Wout van Aert werd dus niet richting een potentiële sprintzege gepiloteerd. 

   

  "Ik had wel goeie benen en ik had me er zeker tussen willen gooien", analyseerde Van Aert.

   

  "Maar we hebben de vorige dagen veel afgezien en we hebben veel gewerkt. In het grotere plaatje was het verstandiger om ons afzijdig te houden. Dat was een goeie tactiek."

   

  "Toen de vlucht wegreed en ik de namen hoorde, wist ik al dat het moeilijk zou zijn."

   

  Van een snipperdag was evenwel geen sprake. "De laatste 15 kilometer waren rustig, maar voordien geloofden veel ploegen er nog in."

   

  Het groen, dat is stilaan een zekerheid. "Ik heb het nog niet uitgerekend, maar ik laat de punten niet liggen. Als ik mathematisch zeker ben, zal dat rust geven."

  Vingegaard: "Fijn om een Deen te zijn"

  Ploegmakker Jonas Vingegaard was anderzijds ook tevreden met een nieuwe Deense zege. "Het is momenteel fijn om Deen te zijn", lachte de gele trui bij de Franse televisie.

   

  "We doen het al sinds de Grand Départ goed. Dit is de 3e Deense zege in 4 dagen. Dat is toch echt wel speciaal."

   

  Vingegaard had een dagje zonder grote zorgen, al was het wel warm. "Ik zal niet zeggen dat het een probleem is, want ik kan er goed tegen."

   

  "Maar het was wel heet. Er zijn niet echt speciale technieken om koel te blijven: drinken, hydrateren, ijsblokjes in je nek leggen. Je mag er vooral niet te veel aan denken."

  Gerelateerd:

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Mads PedersenTFS4:13:03
  2Fred WrightTBV+0
  3Hugo HouleIPT+0
  4Stefan KüngGFC+30
  5Matteo JorgensonMOV+30
  6Filippo GannaIGD+32
  7Wout van AertTJV+5:45
  8Florian SénéchalQST+5:45
  9Luca MozzatoBBK+5:45
  10Andrea PasqualonIWG+5:45