Ga naar de inhoud

Wout van Aert raakt voorlopig niet verlost van plek 2: "Maak een grote fout door te vroeg op kop te komen"

Wout van Aert krijgt steun van zijn trouwste fans.

Het wil voorlopig niet lukken voor Wout van Aert in deze Ronde van Frankrijk. In de allerlaatste meters werd hij dit keer gevloerd door de opkomende Dylan Groenewegen, Van Aert behoudt wel zijn gele trui: "Ik ben hier uiteraard om koersen te winnen, dit is toch een teleurstelling", reageerde de gele man na afloop.

Een derde tweede plaats in drie dagen voor Wout van Aert in deze Tour. Waar de gele trui na gisteren nog voldoende troost bood, reageerde de kopman van Jumbo-Visma dit keer minder opgetogen: "Het is een mooie balans dat ik steviger in het geel en het groen sta, maar het is ook een ontgoocheling dat ik er weer naast grijp."

 

"In de sprint had ik ook echt het gevoel dat ik de zaak in eigen hand had. Christophe (Laporte) gaf me de perfecte lead-out, maar ik ging zelf te vroeg aan en had wat langer in zijn spoor moeten blijven."

 

"Als ik gewoon iets langer blijf zitten dan win ik wel. Deze sprint ging om centimeters en dus was dit gewoon een grote fout van mij. Jammer."

Dylan Groenewegen snelt Wout van Aert in de slotmeters voorbij.

"Fantastisch om in het geel rond te fietsen"

Wout van Aert blijft uiteraard niet helemaal met lege handen achter. Hij vertrekt uit Denemarken met de gele trui in zijn bezit: "Ik ben hier uiteraard om koersen te winnen en als je zo dichtbij bent dan is dat uiterst teleurstellend. "

 

"Mijn eerste dag in het geel was in elk geval wel een prachtige ervaring. Het kan niet veel mooier dan tussen zoveel enthousiaste toeschouwers te mogen fietsen. Het was in elk geval wel een schitterende dag."

Ik ben hier om koersen te winnen en als het dan weer net niet lukt dan is dat teleurstellend.

Wout van Aert