Jasper Stuyven na aanval met Tadej Pogacar: "Beetje verbaasd over de reacties, commentaar achteraf is makkelijk"

  Ondanks de teleurstelling kan er bij Stuyven toch nog altijd een lach af.

  Jasper Stuyven waagde zijn kans in de kasseienrit naar Arenberg. Met niemand minder dan Tadej Pogacar in zijn wiel ging hij in de finale nog op zoek naar de
  kopgroep, maar de mannen voorin bleken te sterk. In Vive le Vélo schudde hij bij Maarten Vangramberen de ontgoocheling van zich af. "Ik ga het blijven proberen."

  Stuyven ontbond samen met Tadej Pogacar zijn duivels op de zwaarste kasseienstrook, maar moest na een vruchteloze achtervolgingspoging uiteindelijk vrede nemen met een ereplaats. 

   

  “Ik ben wel ontgoocheld. Deze rit had ik aangestipt. Ik had ook nog eens een goede dag en raakte weg met een sterke coureur. Het is wel ontgoochelend dat dan net vandaag die ontsnapping voorop blijft. Ik heb alles geprobeerd om de koers nog te winnen, dus ik kan er ook niet bij blijven stilstaan. Morgen er is weer een rit.”

   

  Pogacar en Stuyven slaagden er samen niet in om het gat met de koplopers dicht te rijden. Was dat met een extra mannetje wel gelukt? “Bora-Hansgrohe was goed aanwezig, maar als Schachmann mij volgt en Pogacar is mee, dan zal Schachmann toch niet overnemen, omdat Vlasov achterop zit. Ik heb mijn versnelling geplaatst, Tadej zat in mijn wiel en toen hebben we gewoon gereden."

  Ik heb alles geprobeerd om de koers nog te winnen, dus ik kan er ook niet bij blijven stilstaan. Morgen er is weer een rit.

  Jasper Stuyven

  "Ik ben een beetje verbaasd over de reacties"

  Stuyven en Pogacar kwamen niet dichter dan 35 seconden van de koplopers, maar Stuyven bleef ook gas geven toen de kloof weer groter werd. Bij UAE-Team Emirates, de ploeg van Pogacar, zagen ze het graag gebeuren. Die ijver van Stuyven werd her en der in vraag gesteld.

  “Ik ben een beetje verbaasd over die reacties. Ik word niet betaald door UAE-Team Emirates, Jumbo-Visma of Ineos Grenadiers. Ik word betaald door Trek-Segafredo en wij hebben geen klassementsrenner. Wij proberen de koers te winnen. We hadden 30 seconden achterstand. Als er dan vooraan getwijfeld wordt en ze naar elkaar kijken… Het is makkelijk om achteraf commentaar te geven.”

   

  José De Cauwer zag er aan tafel bij Karl Vannieuwkerke alvast geen graten in dat Stuyven vol bleef rijden tot het einde. "Wat had Stuyven anders moeten doen? We zijn nog maar 5 etappes ver in deze Tour. Je weet maar nooit dat je ergens een wederdienst kan krijgen. Je maakt beter vrienden dan vijanden."

  In Arenberg werd het uiteindelijk niks voor Stuyven, maar hij blijft jacht maken op de felbegeerde ritzege in de Tour. “Uit ervaring weet ik dat er op papier meerdere ritten zijn die me liggen, maar in de praktijk is het toch vaak moeilijker. Soms heeft iemand net een superdag of is het net te zwaar. Maar er zijn nog een paar mooie etappes en ik ga het blijven proberen.”

  Met Bert De Backer, Hannes Tahon en José De Cauwer

  Talkshow waarin Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten terugblikt op de voorbije Tourdag. Sammy Neyrinck is er opnieuw bij voor reportages uit de buik van het peloton of opmerkelijke verhalen langs het Tourparcours. En natuurlijk kan ook de rubriek 'Touristique' niet ontbreken om een vleugje Frankrijk in de Vlaamse huiskamer te brengen. De gasten zijn Bert De Backer, Hannes Tahon en José De Cauwer.
  bekijk dit programma op VRT NU

  Gerelateerd: