Ploegleider Roodhooft: "Ik vind het niet verkeerd dat Van der Poel rustig begonnen is aan de Tour"

  Mathieu van der Poel kan zijn schuilplaats stilaan verlaten.

  Alpecin-Deceuninck heeft nog niet te veel grote rondes op de teller, maar de stal van Christoph Roodhooft deed de kassa in de voorbije Giro, Tour en Vuelta vrijwel onmiddellijk rinkelen. Dat is in deze Tour nog niet gelukt, maar de ploegleider is allerminst ontevreden. "En we kunnen de komende dagen onze troeven uitspelen."

  "We hebben nog niet gewonnen, maar er zijn nog maar 3 winnaars geweest. We hebben elke dag meegedaan en we mogen met vertrouwen naar de komende dagen kijken."

   

  Ploegleider Christoph Roodhooft klaagt niet na het Deense drieluik. Jasper Philipsen werd 5e en 3e. "Hij had alleszins van meer gedroomd, maar ik weet niet of dat realistisch is."

   

  "Fabio Jakobsen is de beste sprinter ter wereld, maar zondag was Jasper wel op de afspraak. Je kan absoluut niet zeggen dat hij weggesprint is. Hij is er. En dat is positief."

   

  "Er komen zeker nog kansen voor Jasper, want hij kan iets overleven. Ook de rit van vandaag naar Calais is een kans als de wedstrijd normaal verloopt. Met deze vorm moet dat haalbaar zijn."

   

  "Jasper is meer dan een sprinter, maar in zulke ritten kom je dan ook types als Mads Pedersen tegen. Voor hem is het niet gedaan. Wij kunnen de komende dagen onze troeven uitspelen."

  "Mathieu zal zelf sterk moeten zijn om het geel te pakken"

  Een van die azen is Mathieu van der Poel, die op de openingstijdrit na verstoppertje speelde.

   

  "Hij is iets rustiger aan deze Tour begonnen dan aan de voorbije Giro of de vorige Tour. Ik vind dat niet verkeerd", zegt zijn ploegleider.

   

  "In die Tour was er druk op de Mûr-de-Bretagne en ook de start van de Giro was ideaal voor hem. Maar ik vind het niet realistisch om elke keer op die manier een grote ronde in te gaan."

   

  "Hij heeft zich een beetje weggestoken, maar de komende dagen ligt er normaal iets in het verschiet waarbij hij zijn ding kan doen."

   

  Dan denken we aan de kasseitocht van woensdag en Van der Poel verkondigt zelf dat hij nog stiekem hoopt op geel.

   

  "We moeten realistisch zijn: Wout van Aert is een excellente tegenstander die zich niet zo makkelijk laat verrassen. Mathieu zal zelf sterk moeten zijn om dat geel te pakken."

   

  "20 seconden is overbrugbaar, maar zoals Wout nu sprint... Het zal niet evident zijn."

  In de Tour was er druk op de Mûr-de-Bretagne en ook de start van de Giro was ideaal voor Mathieu. Maar ik vind het niet realistisch om elke keer op die manier een grote ronde in te gaan.

  Christoph Roodhooft

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Wout van AertTJV9:01:17
  2Yves LampaertQST+7
  3Tadej PogacarUAD+14
  4Mads PedersenTFS+18
  5Mathieu van der PoelADC+20
  6Jonas VingegaardTJV+22
  7Primož RoglicTJV+23
  8Adam YatesIGD+30
  9Stefan KüngGFC+30
  10Tom PidcockIGD+31