Is Van der Poel te goed als lead-out voor Philipsen? "Hij snijdt van iedereen de benen af"

  Jasper Philipsen moest gisteren vrede nemen met de 3e plek.

  Een 5e en een 3e plek. Na twee sprintkansen in de Tour heeft Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) nog niet kunnen oogsten, ook al reed hij gisteren in Sønderborg de snelste sprint. Waar ligt het probleem? In Vive le Vélo leverde die vraag een geanimeerde discussie op.

  Met Mathieu van der Poel als loods heeft Jasper Philipsen weinig te klagen of ligt daar net het probleem? 

   

  "Mathieu wil ook een beetje uit de gevarenzone blijven, denk ik", stelde Sven Nys. "In principe zou Van der Poel nog meer stuurman moeten zijn om de laatste 400-500 meter voor zijn rekening te nemen."

   

  Jan Bakelants zag het anders. "Ik denk dat ze Jonas Rickaert gewoon heel hard missen. Dat is volgens mij de enige reden."

   

  Rickaert, een van de beste loodsen in het peloton, werd geopereerd aan een vernauwde liesslagader en staat voor een lange revalidatie.

  Je houdt veel meer rekening met je sprinter als je zelf je benen voelt. Van der Poel heeft zijn benen nog nooit gevoeld.

  Jan Bakelants

  Daarom rekent Alpecin-Deceuninck op Van der Poel. "Maar ik weet niet of hij de geknipte man is voor een lead-out", opperde Bakelants.

   

  "Ten eerste moet je Mathieu opsparen voor de volgende dagen. In de komende ritten kan hij het zelf afwerken. Hoe je het draait of keert, Philipsen is een speerpunt, Van der Poel is hét speerpunt."

   

  "Ik denk dat Mathieu ook te sterk is voor een goede lead-out. Als hij vol doorgaat, denk ik dat hij van iedereen de benen afsnijdt, ook van Philipsen."

   

  "Je houdt veel meer rekening met je sprinter als je zelf je benen voelt. Van der Poel is zo goed, een halve wielergod, dat hij zijn benen nog nooit heeft gevoeld."

   

  Nochtans kan Van der Poel ook wat Laporte voor Van Aert doet, maar hij wil (nog) geen gevaar lopen in de chaotische sprint. "In de laatste week van de Tour zal hij dat misschien wel doen", besloot Bakelants.

  Met Jan Bakelants, Roxane Knetemann en Sven Nys

  Talkshow waarin Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten terugblikt op de voorbije Tourdag. Sammy Neyrinck is er opnieuw bij voor reportages uit de buik van het peloton of opmerkelijke verhalen langs het Tourparcours. En natuurlijk kan ook de rubriek 'Touristique' niet ontbreken om een vleugje Frankrijk in de Vlaamse huiskamer te brengen. De gasten zijn Jan Bakelants, Roxane Knetemann en Sven Nys.
  bekijk dit programma op VRT NU

  Gerelateerd: