Mathieu van der Poel (5e) tevreden na tijdrit: "Het zijn niet de minsten die me kloppen"

  Mathieu van der Poel mocht lang in de hot seat zitten, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een plekje naast het podium. "Ik wist meteen na de aankomst dat het niet voldoende zou zijn", reageerde de Nederlander. "Hopelijk volgt mijn superdag nog."

  "Ik kon niet de wattages trappen die ik voor ogen had, dan weet je dat het tegen een Van Aert en een Ganna niet genoeg zal zijn", vertelde Van der Poel, toen Lampaert nog niet binnen was.

   

  "Ik heb mijn bochten wel goed genomen, maar ik weet dat als je hier net over de limiet gaat, dat het je meer tijd kost dan dat het je oplevert."

   

  "Ik kon op de rechte stukken niet het vermogen trappen dat ik voor ogen had. Goede benen komen niet op bestelling. Ik denk dat ik uiteindelijk nog wel een heel mooie tijdrit rijd, een onderdeel waar ik niet heel veel mee bezig ben. Met een superdag zat er misschien net iets meer in, maar het zijn niet de minsten voor mij."

  Ik kon op de rechte stukken niet het vermogen trappen dat ik voor ogen had. Goede benen komen niet op bestelling.

  Mathieu van der Poel

  Die superdag, komt die er de komende weken nog als de stage-arbeid begint te lonen? "Dat hoop ik wel natuurlijk, maar het blijft voor mij ook een vraagteken hoe het na de Giro zal verlopen. Maar dit is zeker geen slecht begin."


  Dit weekend liggen er twee sprintkansen. Zal Van der Poel zich in een dienende rol voor Jasper Philipsen schikken? "Zeker, ik ben een deel van Jasper zijn lead-out, dat gaat niet veranderen."


  "Als het weer de komende twee dagen meevalt kunnen we massasprints krijgen, dan is het zaak om zo veilig mogelijk in België aan te komen. Daarna kan ik misschien zelf wel wat proberen. In de Roubaix-rit kan er veel gebeuren. Uiteraard zou ik graag terug die gele trui hebben, maar mijn Tour is niet mislukt als dat niet lukt."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Yves LampaertQST15:17
  2Wout van AertTJV+5
  3Tadej PogacarUAD+7
  4Filippo GannaIGD+10
  5Mathieu van der PoelADC+13
  6Mads PedersenTFS+15
  7Jonas VingegaardTJV+15
  8Primož RoglicTJV+16
  9Bauke MollemaTFS+17
  10Dylan TeunsTBV+20

  Gerelateerd: