Thibaut Courtois: "Bij de laatste goal dacht ik dat de scheidsrechter gefloten had"

Thibaut Courtois moest zich vandaag vier keer omdraaien in de halve finale van de Champions League. Gelukkig voor onze landgenoot brachten Benzema en Vinicius Real Madrid tot drie keer toe terug in de wedstrijd. 4-3 is een goed resultaat met oog op de volgende ronde, maar een onhebbelijk resultaat voor een doelman.  "Offensief waren we goed, defensief echt niet", vatte Courtois samen.

Na twee minuten werd Thibaut Courtois al een eerste keer geklopt vanavond. Door zijn maatje Kevin De Bruyne, nota bene. 

 

Het begin van een heus doelpuntenfestijn. Courtois zou zich nog drie keer moeten omdraaien. 

 

"We zijn veel te slap begonnen, zowel de eerste als de tweede helft", vertelt Courtois na afloop. "Offensief hebben we het goed gedaan, defensief echt niet. Bij de eerste en de tweede goal waren we gewoon niet wakker."

 

"Vier doelpunten slikken als doelman is nooit leuk. Zeker als het vier vermijdbare tegentreffers zijn. Normaal staan wij defensief veel beter, vandaag niet."

Normaal staan we defensief beter, vandaag niet.

Thibaut Courtois

Courtois steekt de hand ook in eigen boezem. Bij de vierde goal - een afstandsschot van Bernardo Silva in de korte hoek - stond onze landgenoot aan de grond genageld.

 

"Ik dacht dat de scheidsrechter gefloten had voor een overtreding. Maar opeens schoot Silva toch naar de goal. Ik zag de bal niet aankomen, dus mijn reactie was te laat. Dat vond ik heel vervelend. Dat doelpunt schrijf ik op mijn conto"

Gelukkig kon onze landgenoot rekenen op de dodelijke Madrileense tandem Benzema/Vinicius, die vandaag opnieuw goed was voor drie doelpunten. 

 

"We zitten nog steeds in een redelijke uitgangspositie om naar de finale te gaan. In de terugmatch moeten we durven om zelf de kaart van de aanval te trekken. We moeten ons niet plots beginnen ingraven."