2 - 1
83'
2 - 2
83'

Vier goals, maar geen winnaar. Bayern München en Real Madrid hebben elkaar in evenwicht gehouden tijdens hun heenduel in de halve finales van de Champions League. Vinicius zette de Koninklijke tegen de gang van het spel in op voorsprong, maar Sané en Kane draaiden de stand in 4 dolle minuten om. In het slot zorgde alweer Vinicius voor de gelijkmaker vanaf elfmeter. Volgende week valt de beslissing in Bernabeu.

Bayern München - Real Madrid in een notendop:

• Sleutelmoment: Bayern München lijkt na een straffe ommekeer met twee goals in vier minuten op weg naar een 2-1-overwinning, maar dat is buiten een onnodige penaltyovertreding van Kim gerekend. Vinicius kan Real zo in de slotfase alsnog langszij brengen.

• Man van de match: Vinicius Junior was weer bepalend voor Real. Met een feilloze afwerking op een heerlijke pass van Kroos opende hij de score en zijn handig tikje naar Rodrygo leidde tot de penalty, die Vinicius zelf omzette.  Zonder een sterke Neuer had de Braziliaan ook meer dan 2 keer kunnen scoren.

• Opvallend: Real Madrid is stilaan echt de Angstgegner voor Bayern München. De Rekordmeister is er in de laatste 8 onderlinge duels niet meer in geslaagd om de Koninklijke te kloppen. Zes ervan verloor het bovendien.

Dodelijk efficiënt Real bezorgt Bayern ijskoude douche

Geen Supercup, geen 12e landstitel op een rij en ook geen DFB-Pokal. Als FC Bayern München dit seizoen nog een prijs wil pakken, moet het in de Champions League gebeuren. Dat besef inspireerde Bayern tot een indrukwekkende blitzstart. Na amper 40 seconden had Lunin al een uitstekende redding nodig om Sané van de 1-0 te houden.

Het was de intro tot een sterk openingskwartier van Bayern, waarin Real Madrid amper aan de bal kwam en het spel moest ondergaan. Bayern combineerde er vlot doorheen en stapelde de doelpogingen op, al misten die wel precisie en venijn.

Real deed dat stukken beter. Bij de eerste kans halfweg de eerste helft was het meteen raak. Kroos pakte tegen zijn ex-club uit met een prachtige doorsteekpass op Vinicius en oog in oog met Neuer maakte de Braziliaan het feilloos af. IJskoude douche voor Bayern.

Het was meteen ook de enige kans voor Real, dat na de openingsgoal wel beter ging voetballen. Bayern slaagde er daarentegen niet meer in om zijn niveau van het wedstrijdbegin te benaderen en beet zijn tanden stuk op een compact blok bij Real.

Bayern grijpt ondanks ommekeer toch naast winst

De tweede helft was goed vijf minuten oud toen Bayern aan een nieuwe tik ontsnapte. Neuer had op een licht afgeweken schot van Kroos een uitstekende redding nodig om de 0-2 te voorkomen.

Een cruciale tussenkomst, want enkele minuten later sloeg Sané uit het niks toe aan de overkant. Met zijn linker knalde hij de gelijkmaker snoeihard in de korte hoek, Lunin had geen verhaal.

Bayern ging erop en erover. Amper drie minuten na de gelijkmaker haalde Vazquez Musiala onderuit in de zestien en de bal ging op de stip. Kane liet de kans niet liggen en bracht Bayern met zijn 8e CL-goal van het seizoen op voorsprong.

De thuisploeg kreeg vleugels en ging op zoek naar meer. Een afgeweken schot van Kane ging rakelings voorlangs, Dier kopte een grote kans recht op Lunin. Bijna kreeg Bayern opnieuw het deksel op de neus toen de ingevallen Modric Vinicius lanceerde, maar Neuer toonde opnieuw zijn klasse.

Toch ging het alsnog fout voor de Duitse Rekordmeister. Kim beging een overduidelijke penaltyfout op Rodrygo en ondanks een striemend fluitconcert van de Bayern-fans zette Vinicius de strafschop feilloos om. 2-2, alles is volgende week woensdag nog mogelijk in de terugwedstrijd in Madrid.

90+4'

Scheidsrechter Clément Turpin zet er een punt achter. Bayern en Real houden elkaar in evenwicht, alles ligt nog open voor de terugwedstrijd in Madrid. Bayern ging in de tweede helft met twee goals op vier minuten van een 0-1-achterstand naar een 2-1-voorsprong, maar gaf de winst in de slotfase alsnog uit handen. Vanaf de penaltystip zorgde matchwinnaar Vinicius met zijn tweede van de avond voor de 2-2-eindstand.

90+3'
90+1'

Geel voor Vazquez

Vazquez gebruikt alle ongeoorloofde middelen om Davies af te stoppen. Een gele kaart is dan ook het logische gevolg.

90+1'
Real Madrid
90+1'

90'

Het is niet de wedstrijd van Kim. Hij botst met zijn hoofd hard, maar vooral ook ongelukkig tegen de schouder van Joselu. De Zuid-Koreaan moet even bekomen.

88'
87'

Zowel bij Real als Bayern voeren ze nog een wissel door. Joselu neemt de plaats in van Rodrygo, Sané wordt vervangen door Davies.

87'
87'
87'
83'

Vinicius klaart de klus

Vinicius krijgt een striemend fluitconcert over zich heen, maar dat deert hem niet. Hij zet de strafschop feilloos om en brengt Real met zijn tweede van de avond weer langszij.

82'

Penalty voor Real!

Ook Real heeft een penalty te pakken. Kim laat zich in de zestien aftroeven door Rodrygo en haalt de Braziliaan duidelijk neer. Duidelijker wordt een penaltyfout niet, Kim krijgt ook geel.

82'
FC Bayern München
81'

Voor Müller zit zijn 150e wedstrijd in de Champions League erop. Hij wordt bij Bayern afgelost door Gnabry.