Ga naar de inhoud

Thibaut Courtois fluit Chelsea-fans terug: "Eerst jouwen ze je uit, dan vragen ze een foto"

 do 7 april 2022 09:11
Thibaut Courtois hielp Real Madrid gisteren een handje met een absolute wereldsave.

Lik op stuk. Thibaut Courtois werd gisteren - tijdens het Champions League-duel tegen zijn ex-club Chelsea  - 90 minuten lang uitgefloten. Toch bleef onze nationale nummer 1 stoïcijns kalm. Zo kreeg hij Stamford Bridge met een wereldsave zelfs even oorverdovend stil. "De mensen die je uitfluiten, zijn de eersten die op straat om een foto vragen", relativeerde hij ook na de wedstrijd.

"Ik hoop dat ik niet uitgefloten word door de fans van Chelsea", vertelde Thibaut Courtois in aanloop naar het Champions League-duel tegen zijn ex-ploeg.

 

Maar een blij weerzien met de Chelsea-fans werd het gisteren allerminst voor Courtois. Bij elke baltoets van onze nationale nummer 1, rolde er een stevig fluitconcert van de tribunes in Stamford Bridge.

Eerst fluiten de mensen je uit in het stadion, dan vragen ze een foto op straat

Thibaut Courtois

"Het is heel spijtig", vertelde Courtois na de wedstrijd aan VTM. "We hebben toch 4 mooie jaren gehad samen." 

 

"Maar eigenlijk kan het mij niet al te veel schelen. De mensen fluiten je hier in het stadion uit, maar op straat zijn ze de eerste die een foto komen vragen. Ik ben nog steeds dankbaar voor mijn tijd in Londen."

 

Gisteren kreeg Courtois zijn oude fans toch even stil met deze wereldsave  ...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat Courtois Chelsea vier jaar geleden inruilde voor de Koninklijke, ligt duidelijk dus nog op de lever van de Blues-aanhang.


De Rode Duivel liet toen meerdere keren merken dat hij graag de overstap naar Real wilde maken omdat hij zo dichter bij zijn kinderen - die geboren en getogen zijn in Spanje - kon zijn. Toen Chelsea die wens bleef weigeren, besloot Courtois om niet meer op training op te dagen. 


Zo forceerde hij - ten koste van de sympathie van de Chelsea-fans - alsnog een transfer naar zijn droomclub. 

Gerelateerd: