Ga naar de inhoud
Benzema doet het opnieuw voor Real Madrid.

Benzema on tour: na Madrid tovert Franse spits in Londen

 wo 6 april 2022 22:54
Chelsea
einde
1-3
Real Madrid
RMA
einde (n.v.)
2-3
CHE
  1. 19' - Geel - Antonio Rüdiger
  2. 21' - Doelpunt - Karim Benzema (0 - 1)
  1. 46' - Verv. Andreas Christensen door Mateo Kovacic
  2. 46' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 3)
  3. 74' - Verv. Toni Kroos door Eduardo Camavinga
UEFA Champions League - speeldag 1 - 06/04/22 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
21'
Karim Benzema
0 - 1
Karim Benzema
21'
46'
Karim Benzema
1 - 3
Karim Benzema
46'

Real Madrid heeft een uitstekende uitgangspositie veroverd in de heenmatch van de kwartfinales van de Champions League tegen Chelsea. Karim Benzema zorgde met drie goals voor een 1-3-uitgangspositie. Romelu Lukaku kopte als invaller een enorme kans op 2-3 nipt naast.

Chelsea - Real Madrid in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na de aansluitingstreffer van Havertz kort voor de rust begint Chelsea met goede moed aan de tweede helft, maar Mendy verprutst het voor de thuisploeg. De doelman gaat vreselijk de mist in bij het uitvoetballen en Benzema profiteert er optimaal van om zijn hattrick compleet te maken.

  • Man van de match: Twee Champions League-wedstrijden na elkaar een hattrick maken. Enkel Luiz Adriano, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo deden het Karim Benzema voor. Bovendien was Ronaldo de enige die dat ook in de knock-outfase deed.

  • Opvallend: Na 5 mislukte pogingen is Real Madrid er voor het eerst in geslaagd om Chelsea te verslaan. Niet de enige primeur vanavond, want Benzema is ook de eerste speler die drie keer scoorde tegen Chelsea op het kampioenenbal én voor Thomas Tuchel is het zijn eerste nederlaag tegen Real.

  • Statistiek: Heenwedstrijd 1/8e finales Champions League, 1-0-nederlaag tegen PSG. Sindsdien scoorde Benzema in elke wedstrijd die hij speelde (de topper tegen Barcelona miste hij door een kuitblessure). De laatste 5 competitieduels leverden 7 goals op en in de Champions League dikte hij zijn totaal dit seizoen aan tot 11 goals. Enkel Robert Lewandowski doet beter met 12 stuks.

Fenomenale Benzema schittert op Stamford Bridge

Wat een speler, wat een fenomeen. Met een hattrick in de terugwedstrijd tegen PSG loodste Karim Benzema Real al eigenhandig naar de kwartfinales en ook op Stamford Bridge liet de Franse topspits zien wat een ongelofelijke klasbak hij is.  

Halfweg de eerste helft gaf hij Chelsea met 2 goals in amper 3 minuten een stevige uppercut. Eerst pakte hij uit met een magistrale buffelstoot op een al even fraaie voorzet van Vinicius en 165 seconden later kopte hij weer raak op aangeven van Modric. 

Chelsea was dan al na amper 10 minuten ontsnapt aan een vroege tegengoal na een counter ingeleid door een heerlijk hakje van, jawel, Benzema. Het schot van Vinicius strandde op de lat. Het bleek dus slechts uitstel voor Real, dat ook na de 0-2 het gevaarlijkst bleef. Militao kopte van dichtbij in de handen van Mendy en de doelman moest ook een schot van Carvajal pareren. 

Kort voor de rust veerde Chelsea toch weer recht. Havertz kopte op een heerlijke voorzet van Jorginho en Courtois zat er onvoldoende bij om de aansluitingstreffer te voorkomen: 1-2. Niet veel later gaf Jorginho met een slechte tussenkomst op een voorzet van Vinicius bijna ook een assist aan Benzema, maar die toonde dat hij ook wel eens kan missen. 

Benzema scoort 2 keer in nog geen 3 minuten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mendy gaat de mist in, Lukaku laat reuzenkans liggen

De hattrick kwam er uiteindelijk toch voor Benzema, met dank aan Mendy. Die ging meteen na de rust vreselijk de mist in met nonchalant uitvoetballen en Benzema kon de bal in het lege doel deponeren. Zijn derde goal van de avond was meteen ook de makkelijkste. 

Waar Mendy flaterde, schitterde Courtois. Met een fenomenale redding zweefde hij een pegel van Azpilicueta nog net uit zijn doel. Geen snelle aansluitingstreffer voor Chelsea, Real hield de touwtjes stevig in handen. 

Iets voorbij het uur kreeg de geplaagde Lukaku nog eens zijn kans van Thomas Tuchel. Maar in plaats van die te grijpen voedde de Rode Duivel de twijfels. Na een afgeweken voorzet kopte Lukaku moederziel alleen voor doel nipt naast. Meteen daarna ging ook een plaatsbal van Mount nipt over. 

Het Engelse vuur doofde evenwel snel weer uit. Courtois moest enkel nog in actie komen op een schot van James en in de extra tijd mikte Ziyech op aangeven van Lukaku de laatste kans nipt over. Chelsea moet volgende week vol aan de bak in het Estadio Bernabeu. 

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku kan het zelf nauwelijks geloven.

Courtois: "We hebben een grote stap gezet"

Thibaut Courtois kreeg bij zowat elk balcontact een fluitconcert van de Chelsea-supporters, maar het werd voor de doelman wel een succesvolle terugkeer naar Londen.

 

"Ik denk dat we een grote stap gezet hebben vanavond. Hier op Stamford Bridge is het altijd moeilijk, dus dit is een goed resultaat", vond onze nummer 1.

 

"Gisteren vroeg iemand me of we Benzema en Vinicius nodig hebben om de Champions League te winnen. Het is duidelijk. Karim scoort, Vinicius geeft een assist en trapt op de dwarslat."

 

"De flater van Mendy? Dat is erg ongelukkig voor een doelman. Maar hij heeft Chelsea ook al veel punten bezorgd, dus ik denk niet dat iemand vanavond kwaad op hem zal zijn. Hij komt zeker terug."

 

"Op het einde van de tweede helft zakten we wel te veel terug en dan geef je hen de kans om te komen en gevaarlijk te zijn met ballen voor doel. Dat deden we in de tweede helft ook te veel. Zo kreeg Romelu twee goede kansen."

 

"We staan er goed voor. In de terugmatch moeten we vooral de ruimtes die er zullen zijn goed benutten en hopelijk kunnen we zo nog meer scoren."

Gerelateerd:

Fase per fase

90+6'

Einde

Real kan met een uitstekend gevoel weer afreizen naar Madrid. Met dank aan de weer fenomenale Benzema en de flaterende Mendy boekt het een 1-3-overwinning op Stamford Bridge. De Franse spits maakte voor de tweede CL-wedstrijd op een rij een hattrick. Lukaku liet als invaller een reuzenkans op de 2-3 liggen.

90+6' tweede helft
90+3'

Ziyech mikt nipt over

Dan toch nog eens een prangend moment voor de neus van Courtois. Lukaku schermt de bal goed af en tikt opzij naar Ziyech. Die krult de bal nipt over doel.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

extra time

Bij Chelsea lijkt het geloof stilaan weg te ebben. Het zal volgende week woensdag in Madrid moeten gebeuren.

86'

Topavond voor Benzema is voorbij

Het applaus komt alleen van de Real-supporters, maar dat zal Benzema worst wezen. Na een alweer ijzersterke prestatie gaat hij naar de kant voor Bale. Ook Ceballos komt nog tussen de lijnen voor Valverde.

83'

Courtois pareert schot van James

Courtois wordt dan toch nog eens op de proef gesteld. James krijgt de ruimte voor het schot op de rand van de zestien en haalt stevig uit. Courtois gaat goed plat. De tijd begint te dringen voor Chelsea.

79'

Courtois mag de bal nog eens voelen, maar een redding kan je dit niet noemen. Het schotje van Havertz miste kwaliteit en kracht.

76'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
74'
74'

Real heeft alles onder controle

Camavinga mag de slotfase volmaken bij Real, voor Kroos is de wedstrijd voorbij. Ondanks de lichtjes verhoogde druk van Chelsea loopt alles nog steeds op wieltjes voor de bezoekers. Kan de thuisploeg nog een vuist maken?

73'

Opnieuw een twijfelachtig optreden van Mendy, maar dit keer komt hij met de schrik vrij. Een betrouwbaar sluitstuk kan je de Chelsea-doelman vanavond bezwaarlijk noemen.

70'

Mount mikt nipt over

Er zit toch weer wat vuur in het spel van Chelsea. Nu is het Mount die zijn kans waagt met een plaatsbal, maar zijn schot zoeft nipt over. Opnieuw moet Courtois niet tussenbeide komen.

69'
69'

Lukaku laat het liggen!

Aiaiai, Lukaku... Helemaal alleen voor doel krijgt hij op een afgeweken voorzet een uitgelezen kans om Chelsea weer in de wedstrijd te koppen, maar hij mikt nipt naast.

68'

Lukaku kopt naast

Daar is Lukaku een eerste keer! Hij kan koppen op een indraaiende voorzet van James, maar besluit meters naast. Dit heeft hij al beter gedaan, het is nog even zoeken naar het juiste ritme.

64'

Jorginho wordt naar de kant gehaald voor Loftus-Cheek, terwijl Pulisic plaats moet maken voor Lukaku. Bij Real moet Militao geblesseerd de strijd staken, hij wordt vervangen door Nacho.

60'

Lukaku klaar om in te vallen

Terwijl Antonio Conte en Thierry Henry toekijken vanuit de tribunes maakt Lukaku zich klaar om in te vallen bij Chelsea. Kan hij het tij keren voor de thuisploeg?