Mathieu van der Poel: "Meespelen voor de zege? Natuurlijk speelt dat in mijn hoofd"

Mathieu van der Poel maakt vandaag zijn comeback op de weg.

Bij de start in Milaan-Sanremo zoog Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) logischerwijze veel aandacht naar zich toe. "Als ik niet goed was, zou ik hier niet staan", zegt de Nederlander die vandaag zijn 1e koers van het seizoen rijdt.

"Het is voor mij ook onverwacht om hier mee te koersen. Toen de ploeg me eergisteren vroeg om Milaan-Sanremo te rijden, wou ik in eerste instantie niet starten. Ze hebben me moeten overtuigen."

 

Mathieu van der Poel is wel blij om er vandaag bij te zijn. "Het is mooi weer en we hebben de hele dag rugwind. Ik ben blij dat ik hier ben."

 

"Milaan-Sanremo is een van de gemakkelijkste klassiekers om mee te rijden, maar een van de moeilijkste om te winnen. De beste renner wint hier niet altijd."

Ze hebben me moeten overtuigen om vandaag mee te doen

Mathieu van der Poel

Wil van der Poel zelf meespelen voor de zege vandaag? "Tuurlijk speelt dat in mijn hoofd. Op training ging het heel goed."

"Als ik niet goed zou zijn, zou ik hier niet van de partij zijn. Er is geen stress. Als ik merk dat ik tekortkom, zal ik Jasper Philipsen mee helpen positioneren."

Van der Poel heeft zijn doelen later dit voorjaar omcirkeld. "Milaan-Sanremo is een goede wedstrijd richting de Vlaamse wedstrijden, waar mijn doelen liggen."